Αποχή του δικηγορικού συλλόγου Τρίπολης

Αποχή των δικηγόρων του δικηγορικού συλλόγου Τρίπολης, για την Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του δικηγορικού συλλόγου, οι δικηγόροι της Τρίπολης, στηρίζουν την απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων, για τη συγκρότηση επιτροπής, προκειμένου να διερευνήσει, από νομική σκοπιά, τυχόν παρέμβαση των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, λόγω του ειδικού, έννομου συμφέροντος που έχουν (κατ’ άρθρο 90), είτε με την κατάθεση μήνυσης, είτε με την παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, στην εκκρεμή ποινική διαδικασία, κατά παντός υπευθύνου που ήθελε τυχόν βρεθεί.

Ο δικηγορικός σύλλογος Τρίπολης, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στην μνήμη των θυμάτων, αποφάσισε να απέχουν τα μέλη του απ’ τα καθήκοντά τους, στις 8 Μαρτίου 2023.

Ζητά απ’ τις Αρχές να προχωρήσει γρήγορα η διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος, να αποδοθούν οι ευθύνες, όπου ανήκουν και να ληφθούν, άμεσα, μέτρα για την ασφάλεια όλων των συγκοινωνιών και την ουσιαστική προστασία των επιβατών και των εργαζομένων. Κατά την αποχή, θα χορηγείται άδεια, μόνο για συγκεκριμένα πράγματα. Δεν θα απαιτηθεί άδεια για κατάθεση προτάσεων, προσθηκών, αντιρρήσεων και για επίδοση εξωδίκων και αποφάσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος