Αποφάσεις για τον οικισμό Τριπόταμο Μεγαλόπολης

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ήρθε το θέμα-πρόβλημα με τον οικισμό Τριποτάμου Μεγαλόπολης και την προοπτική να υπάρξει μετεγκατάσταση του χωριού σε διπλανό χώρο, λόγω εκμετάλλευσης ορυχείου της ΔΕΗ.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, αποφάσισε (ομόφωνα) όπως εκδώσει ψήφισμα το οποίο και θα γνωστοποιεί επακριβώς, τα αιτήματα της Περιφέρειας και των κατοίκων, όσον αφορά την πιθανή μεταφορά του σ’ άλλη γεωγραφική έκταση.

Στη συνεδρίαση, παρευρέθηκε και αντιπροσωπεία των κατοίκων του οικισμού (στη φωτό ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Ηλίας Δάρρας), όπου και ανέπτυξαν τις απόψεις και τις θέσεις τους γύρω απ’ το…καυτό αυτό θέμα.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, συνοψίζοντας τις ενέργειες-πρωτοβουλίες του Περιφερειακού Συμβουλίου, είπε τα εξής:

” Το πρόβλημα δεν το δημιουργεί η ΔΕΗ. Εμείς ως Περιφέρεια Πελοποννήσου, ζητάμε απ’ τους κατοίκους να μην φύγει κανένας απ’ το σπίτι του, μέχρι να τελειώσει η σχετική εκχώρηση. Επίσης, θα κλείσουμε ραντεβού με τον αρμόδιο Υπουργό, ώστε να υπάρξουν συγκεκριμένες και επίσημες κρατικές δεσμεύσεις όσον αφορά την πορεία της διαδικασίας. Θέλουμε να υπάρξει συγκεκριμένο “δια ταύτα” στην υπόθεση και συγκεκριμένος οδικός χάρτης. Στη σύσκεψη αυτή, θα κληθούν και οι κάτοικοι να καταθέσουν τις προτάσεις και τους προβληματισμούς τους”.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος