Απόφαση για την επαναλειτουργία του νότιου σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου

Να γίνουν, άμεσα, όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να επαναλειτουργήσει το σιδηροδρομικό δίκτυο Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα – Τρίπολη – Ναύπλιο – Κόρινθος.

Αυτό, φαίνεται να αποφασίστηκε, κατά την συνεδρίαση της επιτροπής που διερευνά τις εναλλακτικές λύσεις, σχετικά με το νότιο σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αποφασίστηκαν τα εξής:

– Να αντιμετωπιστεί το υπάρχον έργο, ως ενιαίο, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις επιμέρους παραμέτρους, ενός ολιστικού στρατηγικού σχεδίου (κατασκευή, συντήρηση, λειτουργία σταθμών μετεπιβίβασης, τροχαίο υλικό, διασύνδεση με άλλα μέσα μεταφορών κλπ.

– Να ενταχθεί στον προγραμματισμό η αναβάθμιση του μηχανοστασίου της Τρίπολης, ως κεντρική μονάδα συντήρησης σιδηροδρομικού υλικού του δικτύου.

– Να εκπονηθεί απ’ τον ΟΣΕ, μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας του ενιαίου έργου, που θα λάβει υπόψη της, τις μελέτες βιωσιμότητας των αξόνων Κορίνθου – Άργους – Ναυπλίου και Κάτω Αχαγιάς – Πύργου, που βρίσκονται ήδη σε τροχιά δημοπράτησης.

Αποφασίστηκε, ότι σκοπός αυτού, του συνολικού, σιδηροδρομικού έργου θα είναι ο προαστιακός, τουριστικός και εμπορευματικός χαρακτήρας, με βασική μέριμνα την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις μεγάλες πόλεις και στις Βιομηχανικές Περιοχές.

Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην συντήρηση και προστασία του δικτύου, ώστε να διασφαλιστεί η μακροχρόνια βιωσιμότητά του.

Απόφαση για την επαναλειτουργία του νότιου σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου
www.ppel.gov.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος