Απεργιακό συλλαλητήριο και πορεία στην Τρίπολη

Απεργιακό συλλαλητήριο και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Τρίπολης, διοργάνωσαν σωματεία, σύλλογοι, φορείς, ομοσπονδίες και η ΑΔΕΔΥ.

Στη συγκέντρωση πήραν μέρος και μαθητές, μαθήτριες από τα σχολεία της Τρίπολης.

Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή την 24ωρη, πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, αρκετές ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα της χώρας.

Η παράσταση διαμαρτυρίας, είχε να κάνει και με την συμπλήρωση ενός χρόνου, απ’ το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, αλλά και με τα θέματα της ακρίβειας.

Στη συγκέντρωση της πλατείας Πετρινού, υπήρξαν χαιρετισμοί από εκπροσώπους μαθητών, συνταξιούχων και εργαζόμενων. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στο κέντρο της πόλης.

Οι ομιλητές, μεταξύ άλλων, απαίτησαν, εργατικά δικαιώματα, πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, επαναφορά των δώρων, μόνιμες προσλήψεις προσωπικού σε υγεία, παιδεία, ασφάλιση, πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, χαμηλές τιμές στην ενέργεια κλπ.

« Δεν αντέχουμε άλλο. Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Θέλουμε να εφαρμοστεί η δικαιοσύνη για όλο αυτό που έγινε στα Τέμπη», είπαν οι ομιλητές της συγκέντρωσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος