Απεργιακή συγκέντρωση στην Τρίπολη

Απεργιακή συγκέντρωση πρόκειται να γίνει στην Τρίπολη, στις 6 Απριλίου 2022, στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Πετρινού με αφορμή την πανελλαδική, πανεργατική απεργία.

Με ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων στις επιχειρήσεις, στα καταστήματα και στις εταιρείες της Αρκαδίας, γνωστοποιεί ότι θα συμμετέχει στην συγκέντρωση της Τρίπολης.

Ζητά να μην υπάρξει καμία εμπλοκή – συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο, ενώ αναφέρεται στην ακρίβεια, αλλά και στην αναγκαιότητα ύπαρξης συλλογικών συμβάσεων.

Συγχρόνως, βάζει και το διεκδικητικό πλαίσιο που είναι:

Επαναφορά, της συλλογικής διαπραγμάτευσης για την εθνική συλλογική σύμβαση, των τριετιών, της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, της κυριακάτικης αργίας, πληρωμή των υπερωριών, μείωση του χρόνου εργασίας, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μείωση των δημοτικών τελών, μείωση της τιμής του ρεύματος και του αερίου κατά 50%, κατάργηση των φόρων στα καύσιμα, διαγραφή των χρεών, παύση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, προσλήψεις προσωπικού στην υγεία, στην υγεία, στην πρόνοια, στην εκπαίδευση, στην αυτοδιοίκηση και στην Πολιτική Προστασία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος