Απαντήσεις Δημάρχου Δ. Καμπόσου για τη φωτιά στις Μυκήνες

«Ο Δήμος Άργους –Μυκηνών είχε κάνει ότι χρειαζόταν για την επάρκεια σε νερό του αρχαιολογικού χώρου ..» τόνισε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Δημ. Καμπόσος , σχετικά με τη μεγάλη φωτιά στις Μυκήνες.

Απαντώντας σε τοποθέτηση της Υπουργού Πολιτισμού στη Βουλή αλλά και σε επικρίσεις της αντιπολίτευσης ο δήμαρχος έδωσε στοιχεία για 350 τόνους νερού που υπήρχαν σε υδατοδεξαμενές του αρχαιολογικού χώρου, του μουσείου κλπ που –όπως είπε -δεν χρειάστηκαν γατί υπήρξε άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, ειδικά των εναέριων.

Απαντήσεις Δημάρχου Δ. Καμπόσου για τη φωτιά στις ΜυκήνεςΠαράλληλα αναφέρθηκε και σε γεώτρηση που υπάρχει ενώ τόνισε ότι δεν είχαν ζητηθεί ,μέχρι πρόσφατα ,επιπλέον ποσότητες νερού για την κάλυψη του αρχαιολογικού χώρου, κάτι που επιβεβαίωσε ο διευθυντής της ΔΕΥΑΡ κ. Καχριμάνης.

Ταυτόχρονα ο κ. Καμπόσος παρουσίασε φωτογραφίες- μετά τη φωτιά και παλιότερες -όπου φαίνεται ότι το μαύρο χρώμα στην Πύλη των Λεόντων υπήρχε εδώ και αρκετά χρόνια.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι για οτιδήποτε θέμα εντός του αρχαιολογικού χώρου ο δήμος δεν έχει αρμοδιότητα να επέμβει.

Ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών δήλωσε πως «για ότι επιπλέον ζητηθεί ο δήμος θα είναι πάντα αρωγός” ενώ επέκρινε την μείζονα μειοψηφία του δήμου για στείρα αντιπολίτευση.

Απαντήσεις Δημάρχου Δ. Καμπόσου για τη φωτιά στις Μυκήνες

Δεν παρέλειψε πάντως να ασκήσει κριτική για χειρισμούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας , κυρίως γιατί τα τελευταία χρόνια δεν μεριμνά να έχει μόνιμα όχημα στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών.

Καταλήγοντας ο κ. Καμπόσος δήλωσε ότι “πολύ σύντομα ο οι Μυκήνες θα είναι όπως πρώτα, ορόσημο και παγκόσμιο σύμβολο πολιτισμού ..”

Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν οι αντιδήμαρχοι και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μυκηνών κ. Τάκης Κολιζέρας.

Φωτο : Γιάννης Γαλανόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος