Ανοιχτό θέατρο θα αποκτήσει το Χιλιομόδι Κορινθίας – Θα ονομαστεί “Ειρήνη Παππά”

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την δημιουργία του Ανοιχτού Πέτρινου Θεάτρου Χιλιομοδίου, στο λόφο του Νικηταρά, στην Κορινθία.

Το θέατρο δυναμικότητας 800 θέσεων κατασκευάζεται σε έκταση 1100 τ.μ στο λόφο του Νικηταρά και αναμένεται να παραδοθεί σε έξι μήνες από σήμερα.

Πρόταση του δημάρχου, Βασίλη Νανόπουλου, στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων, θα είναι να δοθεί στο Θέατρο το όνομα της σπουδαίας ηθοποιού, με καταγωγή από το Χιλιομόδι, Ειρήνης Παππά.

«Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα για την έναρξη ενός σημαντικού για το Χιλιομόδι έργου, του Ανοιχτού Θεάτρου και ευχαριστώ όσους δούλεψαν για να ξεπεράσουμε τα πολλά προβλήματα που υπήρχαν. Το θέατρο που κατασκευάζουμε εδώ, θα πληροί όλες τις προδιαγραφές, ώστε να φιλοξενήσει υψηλού επιπέδου και απαιτήσεων παραστάσεις, τις οποίες θα μπορούμε όλοι μας να απολαύσουμε. Πρόταση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα είναι να ονομαστεί «Θέατρο Ειρήνη Παππά», ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης στη σπουδαία ηθοποιό που κατάγεται από εδώ”, ανέφερε ο κ. Νανόπουλος.

«Γι’ αυτό το θέατρο είχαμε πριν από χρόνια συζητήσει με τον Μανούσο Μανουσάκη, που επίσης κατάγεται από εδώ. Τώρα είναι η ώρα να υλοποιήσουμε όσα είχαν συζητηθεί και να δώσουμε στην Τενέα την προστιθέμενη αξία που επιβάλλεται. Εδώ, γνωρίζετε καλά, πραγματοποιούνται ανασκαφικές έρευνες με σπουδαία ευρήματα, οι οποίες σε συνδυασμό με το σημαντικό αυτό έργο του θεάτρου, ένα θέατρο κόσμημα, θα καταστήσουν την περιοχή κέντρο πολιτισμού και σημείο αναφοράς», κατέληξε ο Δήμαρχος Κορίνθου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος