Ανοιχτή συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Τρίπολη

Ανοιχτή συγκέντρωση – συζήτηση, με αφορμή και την πολιτική απόφαση του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, έγινε στην Τρίπολη.

Βασικός ομιλητής ήταν ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και γραμματέας της Ε.Π. Πελοποννήσου. Εκτός τις αποφάσεις του Συνεδρίου, την εκδήλωση απασχόλησαν και οι πολιτικές εξελίξεις.

Ανοιχτή συγκέντρωση του ΚΚΕ στην ΤρίποληΟ Νίκος Κουτουμάνος, μεταξύ άλλων, τόνισε: “Καθημερινά, αναδεικνύονται τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού, εκμεταλλευτικού συστήματος. Η ζωή, αντί να πηγαίνει μπροστά, πάει πίσω. Παρά, τους άκρως αρνητικούς συσχετισμούς δυνάμεων, παρά την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων απ’ το κεφάλαιο, συντελούνται διεργασίες στο μυαλό και στη σκέψη των λαϊκών ανθρώπων. Διεργασίες για το πού πάει η κατάσταση , για το τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί η ζωή μας. Αυτές δεν φαίνονται, ωστόσο, αυτές έχουν ξεσπάσματα και αυτά, πρέπει να εκδηλωθούν, οργανωμένα και μαζικά. Η κατεύθυνση όλων αυτών, θα πρέπει να είναι η ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας”.

Ο Νίκος Κουτουμάνος, στο κλείσιμο της ομιλίας του, εκτίμησε, ότι η κρίση του συστήματος θα συνεχιστεί με σφοδρότητα και τους επόμενους μήνες.

Κάλεσε εργαζόμενους, συνταξιούχους, φοιτητές, άνεργους, όπως οργανωθούν στα σωματεία και όπως διεκδικήσουν μαζικά τα δικαιώματά τους, ώστε, σταδιακά, να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης και αυτό να επιφέρει και την ριζική αλλαγή του υπάρχοντος συστήματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος