Άνοδος του Α.Σ.ΠΕΤ. Τρίπολης στη Β΄Εθνική

Στην Β΄ εθνική γυναικών οδεύει ο Αθλητικός Σύλλογος Πετοσφαίρισης Τρίπολης μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια από την ίδρυσή του μετά την συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΣΠΕΠ η οποία αποφάσισε την διακοπή όλων των πρωταθλημάτων επικυρώνοντας τις υπάρχουσες βαθμολογίες και κατάταξη ανά πρωτάθλημα και ομίλους και την άνοδο των δυο πρώτων ομάδων από τον κάθε όμιλο.

Έτσι ο ΑΣΠΕΤ εξασφάλισε την άνοδο στη Β΄εθνική κατηγορία αφού τερμάτισε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος δεύτερος στο Γ΄ όμιλο πίσω από τον Ν.Ο.Κ. Ποσειδών. Απέμεναν τα play off μεταξύ των δυο ομάδων για το ποιος θα τερμάτιζε στην πρώτη θέση. Από εδώ και πέρα απομένει η επικύρωση της πρότασης αυτής, της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου (ΕΣΠΕΠ) από την Ε.Ο.ΠΕ. Η επιτυχία της Αρκαδικής ομάδας αποκτά μεγαλύτερη αξία από το γεγονός ότι το ρόστερ αποτελείται στην πλειοψηφία από κορίτσια της πόλης μας τα οποία είναι μαθήτριες του Λυκείου και του γυμνασίου.

Παρακάτω παραθέτουμε την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΠΕΠ:

ΛΗΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΕΣΠΕΠ 2019-20

Το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ.Π συνεδρίασε την Κυριακή 14/5/2020 και ώρα 21.00 μέσω τηλεδιάσκεψης και με αίσθημα ευθύνης αφού έλαβε υπόψη, την απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. κατά την συνεδρίαση της στις 7/5/2020 και της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της Ε.Σ.ΠΕ.Π, που συνεδρίασε την 3/5/2020 αποφασίστηκε ομόφωνα, η οριστική διακοπή όλων των πρωταθλημάτων της Ένωσης, εκτός των πρωταθλημάτων Κ-18 Αγοριών και Κοριτσιών, επικυρώνοντας τις υπάρχουσες βαθμολογίες και κατάταξη ανά πρωτάθλημα και ομίλους.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, εκπρόσωπος της Ε.Σ.ΠΕ.Π και με δικαίωμα ανόδου στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών, από το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Γυναικών θα είναι, η ομάδα του Α.Σ.Π. ΑΠΟΛΛΩΝ. Σε περίπτωση μη αποδοχής της συμμετοχής της, το δικαίωμα θα το έχουν οι επόμενες ομάδες που σύμφωνα με την βαθμολογική κατάταξη είναι οι ομάδες Ε.Α.Π. – Ερυθρός Αστέρας και Ομόνοια Ναυπάκτου.
Επίσης από την Β’ Εθνική κατηγορία Γυναικών, δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα διότι όλες μαθηματικά, είχαν τις προϋποθέσεις για παραμονής τους.

Από την τοπική κατηγορία του πρωταθλήματος Γυναικών προβιβάζονται απευθείας στην Β’ Εθνική Γυναικών, οι πρωτοπόρες ομάδες των τριών (3) ομίλων, δηλαδή η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Γ.Ε., ο Γ.Α.Σ. ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ και Ν.Ο.Κ. «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ», καθώς επίσης και η 2η ομάδα από κάθε όμιλο, δηλαδή οι (Α.Ο. ΑΙΟΛΟΣ ΑΓΥΙΑΣ, Σ.Φ.Π. ΙΡΙΣ ΑΡΓΟΥΣ και Α.Σ.ΠΕΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ) με την προϋπόθεση ότι το Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. θα συμφωνήσει στην πρότασή του Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ.Π, ότι για λόγους οικονομικούς το πρωτάθλημα της Β ΄Εθνικής Γυναικών την Αγωνιστική περίοδο 2020-2021 θα πραγματοποιηθεί σε ομίλους.

Από το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Ανδρών και για την ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ένωση στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών και λόγω της ιδιαιτερότητας που υπάρχει στο τόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, αποφασίστηκε να ενημερωθεί η Ομοσπονδία για τις ομάδες και την βαθμολογική τους κατάταξη ανά όμιλο, ώστε το Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. αποφασίσει για τις απαιτούμενες ενέργειες κατάταξή τους και ανάδειξης εκπροσώπου.

Τέλος όπως κάθε χρόνο, αποφασίστηκε να προσκληθούν τα σωματεία της Ένωσης όπως αποστείλουν με έγγραφο τις προτάσεις τους για τα πρωταθλήματα 2020-21 της νέας αθλητικής περιόδου και τον τρόπο διεξαγωγής τους.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΑΣΠΕΤ Τρίπολης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος