Τρίπολη: “Δίκαιη ανάπτυξη για όλους” τόνισε η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου

“Επιθυμούμε και για αυτό εργαζόμαστε, για να πετύχουμε τη δίκαιη ανάπτυξη για όλους. Η Ελλάδα είναι σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης. Αυξάνονται οι επενδύσεις, μειώνεται η ανεργία, περιορίζεται το χρέος, αυξάνονται οι μισθοί και οι συντάξεις, βελτιώνεται η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας. Το Υπουργείο Ανάπτυξης, στοχεύει σε καινοτομία, σε επενδύσεις και σε αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων“. Αυτό, δήλωσε απ’ την Τρίπολη, η υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, κατά την ομιλία της, με την ευκαιρία της τελετής των εγκαινίων της περιφερειακής έκθεσης των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου, ”Πελοπόννησος Expo’‘ (10 με 14 Απριλίου στη ΒΙΠΕ Τρίπολης).

Στον χαιρετισμό της, η υφυπουργός, τόνισε τα εξής: ” Εντός του 2024, η αδειοδότηση μίας επένδυσης θα γίνεται γρήγορα και απ’ το γραφείο του επενδυτή. Εντάξαμε 20 βιομηχανικά πάρκα στο Ταμείο Ανάκαμψης, με 44 εκατ. ευρώ επιδότηση. Τρία απ΄ αυτά, σε Πάτρα, Κόρινθο, Μελιγαλά, βρίσκονται στην Πελοπόννησο. Προχωρούμε την έξυπνη μεταποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Έχουμε, ως χώρα, 70 δισ. από το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης και από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Είναι 36 δισ. τα χρήματα απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης που μπορούμε και θέλουμε να αντλήσουμε. Το 2024, θα κάνουμε αίτημα για 6,2 δισ. να πάρουμε. Έχουμε 12,2 δισ. ευρώ, φέτος στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Στο κομμάτι των επιχειρήσεων, έχουμε από το ΕΣΠΑ 26 δισ. ευρώ, ενώ, έχουμε και 8 δισ. ευρώ για μεγάλα έργα στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Έχουμε, επίσης, πολλαπλάσιες ενάρξεις επιχειρήσεων, σε σχέση με το παρελθόν, εάν δείτε τα στοιχεία του ΓΕΜΗ. Αυτό, που είχε πει για την Πελοπόννησο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο συνέδριο της Τρίπολης, δηλαδή, για τα 200 και πλέον έργα, είναι κάτι που το έχουμε βασική προτεραιότητα. Υπάρχουν και οι πόροι του Σχεδίου της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, επίσης. Άρα, συνεργαζόμαστε με την επιχειρηματικότητα, με τα Επιμελητήρια. Έχουμε όραμα, πάμε όλοι μαζί”.

Τον Αγιασμό, στην τελετή των εγκαινίων της μεγάλης έκθεσης, τέλεσε ο Μητροπολίτης Σπάρτης και Μονεμβασίας, κ.κ. Ευστάθιος.

Ο οικοδεσπότης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννης Τρουπής, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, επανέφερε το αίτημα για την δημιουργία, ενός μόνιμου εκθεσιακού πολυχώρου στην Αρκαδία, ενώ, ζήτησε να προχωρήσει και το θέμα του επιχειρηματικού πάρκου της Μεγαλόπολης. Αναφέρθηκε στον κόμβο της βιοοικονομίας που θα γίνει στην Μεγαλόπολη, ενώ, υπέγραψε με τον πρόεδρο του ΣΕΒΕ Σ. Διαμαντίδη, μνημόνιο συνεργασίας για την ενίσχυση των επιχειρήσεων όσον αφορά στο κομμάτι της εξωστρέφειας (θα δημιουργηθεί και σχετικό γραφείο στην Τρίπολη).

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στρατάκος, ο οποίος και στάθηκε στο έργο που έχει επιτελέσει το Υπουργείο (αγροτικά τμήματα στα Επιμελητήρια, Μητρώα Αγροτών κ.ά).

Σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (Αντιπρόεδρος Βουλής, βουλευτής Αρκαδίας), Δημήτρης Πτωχός (Περιφερειάρχης Πελοποννήσου), Θανάσης Βασιλόπουλος (πρόεδρος ΠΕΔ Πελοποννήσου), Γιάννης Χατζηθεοδoσίου (πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών) και Συμεών Διαμαντίδης (πρόεδρος ΣΕΒΕ).

Στην τελετή των εγκαινίων της έκθεσης, παρευρέθηκαν και πρόεδροι Ομοσπονδιών, Ενώσεων, συλλόγων, σωματείων, φορέων και λοιπών παραγωγικών κλάδων. Παρόντες, βέβαια και οι τοπικοί θεσμικοί εκπρόσωποι. Ο τελευταίος, είπε, ότι οι εξαγωγές πάνε πολύ καλά. Τόνισε, ότι, 7,4 δισ. ευρώ ήταν αυτές, το 2022 για την Πελοπόννησο.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ζήτησε πρωτοπορία, συνεργασία, καινοτομία, έρευνα, εξωστρέφεια, ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας, έξυπνες επενδύσεις.

Η ”Πελοπόννησος Expo”, ξεκίνησε απ’ το Επιμελητήριο Αρκαδίας, το 2016. Στόχος είναι η καλλιέργεια και η εμπέδωση του ενιαίου οικονομικού χώρου της Πελοποννήσου, ώστε, οι επιχειρήσεις, να μπορέσουν να αναπτυχθούν και να ενισχυθούν. Στην έκθεση (κτίριο ΓΑΙΑ), μετέχουν πάνω από 200 επιχειρήσεις. Παράλληλα, αυτές τις ημέρες, έχουν προγραμματιστεί και διάφορες δράσεις.

Οι διοργανωτές, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε δύο τομείς: Την αγροδιατροφή και τον τουρισμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος