Αναζητά λύσεις η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την λειψυδρία

Προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστήμιο της Αθήνας, σκέπτεται να υπογράψει, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με αντικείμενο την εφαρμογή ερευνητικού προγράμματος γύρω από το νερό.

Στόχος είναι να επιλεγούν οι ενδεδειγμένες θέσεις ήπιων παρεμβάσεων (π.χ. λιμνοδεξαμενές), σε περιοχές με ελλειμματικό ή και υποβαθμισμένο υδατικό δυναμικό.

“Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής αυξάνουν την ένταση, την έκταση και τη διάρκεια των μετεωρολογικών και υδρολογικών ξηρασιών και καταιγίδων. Αυτό συνεπάγεται, αφενός την ελλιπή τροφοδοσία των επιφανειακών και υπόγειων υδατικών συστημάτων και αφετέρου, τη γρήγορη παροχέτευση των όμβριων υδάτων προς τα κατάντη ή και τη θάλασσα”, επισημαίνει ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και προσθέτει: “Ως συνέπεια προκύπτουν προβλήματα λειψυδρίας, φαινόμενο που οξύνεται ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν παρατηρείται η μέγιστη δυνατή ζήτηση υδατικών πόρων και η ελάχιστη δυνατή προσφορά. Το αποτέλεσμα είναι η εξάντληση των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων, η θαλάσσια διείσδυση στις παράκτιες περιοχές, η υφαλμύρανση και εν τέλει η υποβάθμιση του περιβάλλοντος, η ερημοποίηση και η οικονομική παρακμή”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος