Ανασυγκρότηση των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η ανασυγκρότηση των υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας.

“Η κατάσταση από πλευράς υλικού είναι απαράδεκτη”, σημείωσε ο περιφερειάρχης στh σύσκεψη, στην οποία μετείχαν οι πέντε χωρικοί αντιπεριφερειάρχες και ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Χαντζής.

Κατά την σύσκεψη, προσδιορίστηκαν τα κρατικά κτίρια, συνολικά 5 χώροι – ένας ανά Περιφερειακή Ενότητα- όπου θα φυλάσσεται το νέο υλικό για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, του οποίου η προμήθεια θα ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης. Το υλικό αυτό περιλαμβάνει, σκηνές, πτυσσόμενα κρεβάτια, είδη κλινοστρωμνής, γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος, φανούς θυέλλης, δεξαμενές νερού κ.α.

Την ευθύνη για τις πιο πάνω ενέργειες θα έχει απολύτως, ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας, όπως επισήμανε ο κ. Νίκας, προσθέτοντας ότι επικεφαλής στις κατά τόπους υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας θα τοποθετηθούν πολιτικοί μηχανικοί.

Επίσης δόθηκε εντολή να ξεκινήσουν όλα τα μηχανήματα της Περιφέρειας, εν όψει της θερινής περιόδου, καθαρισμούς πρανών και καθαρισμούς – διανοίξεις δασικών δρόμων, μετά από τις σχετικές συνεννοήσεις με την Δασική Υπηρεσία και το Δασαρχείο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος