Ανάρτηση ενημερωτικής πινακίδας στο εκκλησάκι του Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο

Ενημερωτική πινακίδα με εφαρμογή OR Code, στα ελληνικά και μεταφρασμένη στα αγγλικά, τοποθετήθηκε στο εκκλησάκι το οποίο, φαίνεται να έχτισε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, στο Ναύπλιο.

Για το λόγο αυτό, έγινε και σχετική εκδήλωση τιμής και μνήμης.

Με την πινακίδα, γνωστοποιείται εκτενώς, η μακρά ιστορία της εκκλησίας και ο συνεκτικός δεσμός της με τον σπουδαίο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Η ιδέα της πινακίδας ήταν στον μαθητή της ΣΤ τάξης του 4ου δημοτικού σχολείου, Γιώργου Καχριμάνη.

Μαζί με τους συμμαθητές του και με την υποστήριξη των δασκάλων, συνέταξαν ένα περιεκτικό κείμενο της ιστορίας της εκκλησίας και υλοποίησαν μία εφαρμογή που όλοι θα έχουν τη δυνατότητα – μέσω αυτής – να γνωρίσουν την ιστορική μνήμη του Ναυπλίου.

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, είπε τα εξής:

“Είμαστε ευλογημένοι ως πολίτες της πόλης του Ναυπλίου και του Δήμου Ναυπλιέων γιατί ζούμε μέσα στην ιστορία. Έχουμε την τιμή να πατάμε τα ίδια χώματα με ήρωες της Ελλάδος. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης αποτελεί την ιστορία του τόπου μας. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές που εργάστηκαν, στους δασκάλους και στους γονείς που συνέδραμαν να αναδείξουν αυτό το ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα. Αισθάνομαι όμως ιδιαίτερα χαρούμενος και υπερήφανος γιατί τέτοιες προσπάθειες από την νέα γενιά δείχνουν πόσο εκτιμούν την Ελλάδα, τους ήρωες της και την ιστορία της”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος