Αιτήματα από τα επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Αίτημα επαναφοράς του μέτρου έκπτωσης και επιπλέον παρεμβάσεις, για την επιβράβευση της έγκαιρης εξόφλησης των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, κατέθεσε, εγγράφως, η διοίκηση περιφερειακού, επιμελητηριακού συμβουλίου της Πελοποννήσου.

Πρόκειται για την έκπτωση του 25%, σε επιχειρήσεις, που επλήγησαν οικονομικά, λόγω της πανδημίας, κάτι που εφαρμόστηκε στην πρώτη φάση του εγκλεισμού.

Συγχρόνως, η διοίκηση του επιμελητηριακού συμβουλίου της Πελοποννήσου, ζητά και πρόσθετες παρεμβάσεις ( π.χ. επιπλέον μείωση 30% στην προκαταβολή φόρου εισοδήματος), ώστε να αναγνωριστεί και να επιβραβευθεί η συνέπεια των επιχειρηματιών.

Η επιστολή, καταλήγει ως εξής:

(…) “Η έγκαιρη εξόφληση των υποχρεώσεων των επιχειρηματιών που συνεχίζουν να αποπληρώνουν ανελλιπώς τις υποχρεώσεις τους προς το Ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να ενθαρρύνεται.

Οι ανωτέρω προτάσεις έχουν χαμηλό δημοσιονομικό κόστος, ενώ θα δώσουν κίνητρο στους επιχειρηματίες να παραμείνουν συνεπείς και να μην «παγώσουν» τις πληρωμές των οφειλών τους, διαφορετικά γιατί να το κάνουν;
Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας”.

Την επιστολή, υπογράφει για τα επιμελητήρια της Πελοποννήσου, ο πρόεδρος του οργάνου, Παναγιώτης Πιτσάκης (πρόεδρος επιμελητηρίου Κορινθίας).

Η επιστολή έχει προωθηθεί και στο γραφείο του Πρωθυπουργού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος