Αίτημα Επιμελητηρίου Αρκαδίας για το θέμα υποκαταστήματος συστημικής τράπεζας στη Μεγαλόπολη

Παρέμβαση Επιμελητηρίου Αρκαδίας, για το φημολογούμενο κλείσιμο, του υποκαταστήματος συστημικής τράπεζας. στη Μεγαλόπολη.

Την ενίσχυση και όχι το κλείσιμο του υποκαταστήματος συστημικής τράπεζας, στη Μεγαλόπολη ζητά με επιστολή του, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, προς τη διοίκηση Τράπεζας, τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.κ. Σταϊκούρα και Γεωργιάδη αντίστοιχα και τον αναπαπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης κ. Παπαθανάση.

Το Επιμελητήριο, τονίζει, ότι το πιθανό κλείσιμο του υποκαταστήματος, “(…) αποτελεί μια εξαιρετικά δυσμενή εξέλιξη για την οικονομία και την κοινωνία της περιοχής.

Είναι βέβαιο, ότι θα επιτείνει το πρόβλημα ερημοποίησής της και μάλιστα κατά τη στιγμή που τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ-Απολιγνιτοποίηση)”.

Η επιστολή, στέκεται στο θέμα της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης και στο γεγονός, ότι θα χρειαστούν τα υποκαταστήματα των τραπεζών, για να προχωρήσουν οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις.

Στην επιστολή αναφέρονται μεταξύ άλλων:

“(…) Σύμφωνα με το ΣΔΑΜ, το οποίο έχει σκοπό την αντιμετώπιση των συνεπειών της παύσης λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, πρόκειται να διατεθούν για τις επιχειρήσεις πρωτόγνωρες για την περιοχή χρηματοδοτήσεις με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους.

Για την επιτυχή έκβαση ωστόσο μιας τέτοιας πολιτικής και ενός τόσο φιλόδοξου προγράμματος, είναι απαραίτητη η λειτουργία τραπεζικών καταστημάτων που θα υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις που είτε ήδη λειτουργούν, είτε θα επιλέξουν να εγκατασταθούν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Το ενδεχόμενο κλεισίματος ενός ακόμα τραπεζικού υποκαταστήματος, μόνο αποτρεπτικά μπορεί να λειτουργήσει για την προσδοκώμενη προσέλκυση επενδύσεων.

Καλούμε τη διοίκηση του συγκεκριμένου χρηματοπιστωτικού ίδρυμα, να αναθεωρήσει την απόφαση αυτή και αντί να προβεί σε κλείσιμο του υποκαταστήματος, να το ενισχύσει περαιτέρω και να υποστηρίξει το σχεδιαζόμενο μετασχηματισμό της οικονομίας της περιοχής, εκφράζοντας την πεποίθησή μας, ότι το όφελος θα είναι αμοιβαίο”.

Η επιστολή κοινοποιείται στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στον δήμαρχο της περιοχής και στον συντονιστή του ΣΔΑΜ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος