«Άγγιξε» την πρόκριση στα play-off ο ΑΣΠΕΤ Τρίπολης

Σε ένα παιχνίδι γιορτή με πολύ ενθουσιώδη κόσμο στις κερκίδες ο ΑΣΠΕΤ Τρίπολης «έφτασε στην πηγή», αλλά σύμφωνα με τους ανθρώπους του Αρκαδικού συλλόγου «του στέρησαν στο να πιεί νερό». Τα κορίτσια του Γιώργου Χρονόπουλου «κατέθεσαν ψυχή και σώμα» απέναντι στην ισχυρή και αήττητη ομάδα της Ίριδας Άργους, η οποία είναι το φαβορί για την άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία.

Προβλήματα κορονοϊού και τραυματισμοί είχαν σαν αποτέλεσμα η ομάδα της Τρίπολης να μην είναι πλήρης στο κρίσιμο αυτό ματς. Η Σενγκέργκι μια εκ των δυο πασαδόρων ήταν απούσα λόγο covid με αποτέλεσμα η ομάδα να έχει μόνο μια πασαδόρο (την Καραλέκα), η οποία υπερέβαλε εαυτό καθώς δεν είχε την δυνατότητα να πάρει κάποιες ανάσες στην διάρκεια του παιχνιδιού.

Επίσης το ένα λίμπερο (Πρωϊμάκη) έπαθε διάστρεμμα και ως εκ τούτου δεν είχε την δυνατότητα ο προπονητής να την χρησιμοποιήσει ως λύση ανάγκης για δεύτερη πάσα. Παρ’ όλα αυτά η προσπάθεια των κοριτσιών ήταν συγκλονιστική και ταυτόχρονα συγκινητική.

Στο 1ο σετ η ομάδα του ΑΣΠΕΤ μπήκε φοβισμένη με αποτέλεσμα η ομάδα του Άργους να πάρει από την αρχή μια μεγάλη διαφορά την οποία διατήρησε μέχρι το τέλος παίρνοντας το σετ πολύ άνετα με 6-25 χωρίς η ομάδα της Τρίπολης να καταβάλει αντίσταση.

Στο 2ο σετ η Ίρις ξεκίνησε έχοντας το προβάδισμα με 2-3, 3-7, 10-11. Ο ΑΣΠΕΤ ισοφάρισε στη συνέχεια σε 11-11 και 13 όλα. Σε εκείνο το χρονικό σημείο τα κορίτσια της Τρίπολης «πάτησαν γκάζι» και με την Ζάβου στο σέρβις να κερδίζει αρκετούς άσσους, αλλά παράλληλα να δυσκολεύει και την πρώτη μπάλα της αντιπάλου ομάδας. Κάπως έτσι η ομάδα του κ. Χρονόπουλου προηγήθηκε με 23-14. Η Ίριδα έκανε την τελευταία αντεπίθεση αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ και το σετ να καταλήξει στον ΑΣΠΕΤ με 25-21.

Ο ΑΣΠΕΤ σε αυτό το σημείο είχε ολοκληρώσει τη μισή δουλειά αφού ήθελε ένα ακόμη σετ για να πάρει τον βαθμό που θα τον οδηγούσε στα play off ανόδου στην Α2 Εθνική κατηγορία. Στο ξεκίνημα του 3ου σετ οι ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ με 3-3 και 8-8. Η Ίριδα πήρε ένα μικρό προβάδισμα 13-14 και 14-16 με τον ΑΣΠΕΤ να ισοφαρίζει σε 16-16 και 17-17. Σε εκείνη τη φάση του παιχνιδιού η ομάδα του Άργους προηγήθηκε με 18-20, 19-22 για να καταλήξει το σετ στην Ίριδα με 20-25.

Στο 4ο σετ η ομάδα της Τρίπολης είχε την τελευταία της ευκαιρία και πραγματικά τα κορίτσια τα έδωσαν όλα, νικώντας και την κούραση. Οι δυο ομάδες πήγαιναν κοντά στο σκορ με ένα μικρό προβάδισμα της ομάδας του Άργους με 5-6, 7-9 και 10-14. Κάπου εκεί ο ΑΣΠΕΤ αντέδρασε ισοφάρισε σε 15 όλα και προηγήθηκε 18-17. Η ομάδα του Άργους πήρε ξανά το προβάδισμα με 18-20 και 20-23. Εκεί τα κορίτσια του ΑΣΠΕΤ «κατάθεσαν την ψυχής» τους στο γήπεδο. Με ένα εκπληκτικό σερί κατάφεραν να προηγηθούν με 24-23. Έμενε να πάρουν τον 25ο πόντο και το σετ.

Ένα πόντο που διήρκησε πολύ ώρα με αλλεπάλληλες άμυνες των δυο ομάδων «κόβοντας την ανάσα» των θεατών. Τελικά η Ζάβου πήρε τον πόντο και τα ξέφρενα πανηγύρια ήρθε να διακόψει ο διαιτητής «με ένα ανύπαρκτο σφύριγμα σε μια φάση που είδε μόνο αυτός, ούτε οι αντίπαλοι», σύμφωνα με τους ανθρώπους του Αρκαδικού συλλόγου που αντέδρασαν με την συγκεκριμένη απόφαση.

Μετά από εκείνο το σημείο και τη φάση του αγώνα για τον ΑΣΠΕΤ που επέφερε ψυχολογικό μειονέκτημα, η Ίριδα πήρε το σετ με 25-27 και το παιχνίδι με 1-3 σετ. Η απόφαση αυτή άφησε μια πικρία στους ανθρώπους του συλλόγου της; Τρίπολης που άγγιξαν την πρόκριση στα play-off, αλλά δεν την κατέκτησαν. Ωστόσο για τη φετινή πορεία της ομάδας της Τρίπολης οι πάντες στο σύλλογο καθώς και φίλοι της ομάδας, μόνο περηφάνια μπορούν να αισθάνονται.
Οι πόντοι για τον ΑΣΠΕΤ προήλθαν 31 από επιθέσεις, 7 άσσους, 6 μπλοκ και 32 λάθη αντιπάλων. Για την ίριδα προήλθαν 55 από επιθέσεις, 3 μπλοκ, 18 άσσους και 22 λάθη αντιπάλου. Πρώτη σε πόντους για την ομάδα της Τρίπολης η Ζάβου με 20 πόντους, την ακολούθησαν η Σιάννα με 8, η Χρονοπούλου Β. με 6, η Πεντεφούντη με 5, Νικητοπούλου και Καραλέκα από 2 και 1 η Σωτηροπούλου. Στις άμυνες πρώτη ήταν η Χρονοπούλου Β. με 14, η Πεντεφούντη με 13, η Ζάβου με 10, η Νικητοπούλου με 9, Καραλέκα 7, Τσιαμούλη 6, Σιάννα 4.

ΣΕΤ: 6-25, 25-21, 20-25, 25-27.

ΑΣΠΕΤ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Χρονόπουλος): Τσιαμούλη, Σούντρη, Ζάβου, Μητσοπούλου, Σιάννα, Χρονοπούλου Ι., Καραλέκα, Χρονοπούλου Β., Σωτηροπούλου, Νικητοπούλου, Πεντεφούντη.

ΙΡΙΣ ΑΡΓΟΥΣ (Γιώργος Μπούκουρας): Χατζησοφρωνίου, Μπούκουρα Μ., Μπούκουρα Θ., Σπυρίδη, Μαστοράκη Γ., Μπομπρόβ, Χιόνη, Πετροπούλου, Πάτσιου, Καρυώτη, Γκιαούρη, Μαστοράκη Φ.

Πλέον η ομάδα της Τρίπολης θα συνεχίσει στα play out με τις εξής ομάδες: Ομόνοια Ναυπάκτου, Παμβοχαϊκό, Ολυμπιάδα Πατρών και Αίολο Αγιυάς. Η ομάδα της Τρίπολης ξεκινά πρώτη στην βαθμολογία με 18 βαθμούς έναντι 17 του Παμβοχαϊκού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος