Αγάλματα που συνδέονται με την ιστορία του Άργους θα υλοποιήσει η Σχολή Καλών Τεχνών

Το Άργος και τον δήμαρχο, Δημήτρη Καμπόσο, επισκέφθηκε ο Ιωάννης Μελανίτης, επίκουρος καθηγητής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, μαζί με φοιτητές της σχολής.

Η Σχολή Καλών Τεχνών αποδέχθηκε την πρόταση του δημάρχου για συνεργασία, ώστε να αναδειχθεί η ιστορία της πόλης μέσω της γλυπτικής τέχνης. Το Εργαστήριο Τρισδιάστατων Υλοποιήσεων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, έχει αναλάβει την εκπόνηση ειδικής μελέτης, για την κατασκευή και τοποθέτηση αγαλμάτων που συνδέονται με την ιστορία του Άργους.

Ο κ. Μελανίτης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του έργου, καθώς το Άργος αποτελεί την πατρίδα της εμβληματικής Σχολής του γλύπτη Αγελάδα, στην οποία φοίτησαν ο Φειδίας και ο Πολύκλειτος.

Ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος, δήλωσε: “Είμαστε σίγουροι πώς από τη συνεργασία μας θα ικανοποιηθεί το αίτημά μας για ανάδειξη της ιστορίας μας, μέσω τοποθέτησης αντιγράφων αγαλμάτων, στο υπό διαμόρφωση κέντρο της πόλης. Αναμένουμε το επόμενο διάστημα να ανακοινώσουμε τα σημεία που θα μας υποδείξουν οι συνεργάτες του εγχειρήματος, για την τοποθέτηση των έργων τέχνης”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος