Αδελφοποιήθηκε ο δήμος Ευρώτα Λακωνίας με τον Γερμανικό δήμο Gau – Algesheim

Πραγματοποιήθηκε στη Σκάλα Λακωνίας, η τελετή αδελφοποίησης, ανάμεσα στο δήμο Ευρώτα και τον δήμο Gau – Algesheim της Γερμανίας.

Στόχος είναι η εμβάθυνση των διμερών σχέσεων και η συνεργασία των δύο δήμων, σ΄ένα ευρύ φάσμα τομέων.

Καλωσορίζοντας τον δήμαρχο της πόλης Gau-Algesheim και τα μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας, ο δήμαρχος Ευρώτα, Δήμος Βέρδος, επισήμανε τη σπουδαιότητα του εργαλείου της αδελφοποίησης, τονίζοντας ιδιαίτερα το γεγονός, ότι πρόκειται για κάτι περισσότερο από μια τυπική διαδικασία.

Αυτό που «μας ενώνει πραγματικά είναι ο κοινός στόχος για μια καλύτερη ζωή στον κάθε τόπο, στην κάθε πόλη και στο κοινό μας σπίτι, την Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε, ότι, στόχος είναι η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως για παράδειγμα στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, του Τουρισμού και του Εμπορίου, ειδικά μέσω επιχειρηματικών συνεργασιών στον αγροδιατροφικό τομέα, καθώς και στο πεδίο της Πολιτικής Προστασίας, δεδομένων των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση, ότι η αδελφοποίηση των Δήμων Ευρώτα και Gau-Algesheim, θα αποβεί μόνιμη και σταθερή μέσα στο χρόνο.

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν και διάφοροι εκπρόσωποι θεσμών, συλλόγων και σωματείων.

Έγιναν οι σχετικές υπογραφές των πρωτοκόλλων και ακολούθησε η ανταλλαγή δώρων.

«Χαιρόμαστε για την αμοιβαία ανταλλαγή και φιλοξενία και προσβλέπουμε σε μία μακροχρόνια αμοιβαία συνεργασία», είπε ο Δήμαρχος του Gau-Algesheim, Michael Konig, μεταφέροντας τις θερμές ευχαριστίες του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης του.

Κάνοντας μια σύντομη παρουσίαση του Gau-Algesheim, ο κ. Konig, αναφέρθηκε στις σύγχρονες προκλήσεις, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κλιματική αλλαγή.

«Πρέπει να δουλέψουμε, εστιάζοντας πάνω στις αιτίες της κλιματικής αλλαγής, προκειμένου να αλλάξουμε στρατηγική αλλά και συμπεριφορά (…).

Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο ήρθαμε στη χώρα σας, για να συζητήσουμε για τις κοινές στρατηγικές που θα ακολουθήσουμε και να καταλήξουμε σε ένα κοινό αποτέλεσμα».

Επίσης, αναφέρθηκε στην πρόκληση του ενεργειακού και ανέλυσε τους βασικούς άξονες στρατηγικής του Gau-Algesheim.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε υπό τους ήχους και χορούς, μελών του Χορευτικού Ομίλου Σκάλας, οι οποίοι έδωσαν στη γερμανική αντιπροσωπεία, μία γεύση της ελληνικής και Λακωνικής παράδοσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος