Αδ. Γεωργιάδης: “Το πρώτο έργο της δίκαιης μετάβασης γίνεται στη Μεγαλόπολη”

Παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, και του υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Βλάση, πραγματοποιήθηκε στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, η τελετή έναρξης των εργασιών κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης.

Αδ. Γεωργιάδης: “Το πρώτο έργο της δίκαιης μετάβασης γίνεται στη Μεγαλόπολη”Πρόκειται για ξεχωριστή στιγμή για την ευρύτερη περιοχή, αφού το μεγαλόπνοο, αυτό έργο, παίρνει “σάρκα και οστά”. Παρόντες, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος και οι δήμαρχοι Γορτυνίας και Φλώρινας.

“Περιμένουμε αντισταθμιστικά μέτρα που θα βοηθήσουν την περιοχή να ανακάμψει μετά την απολιγνιτοποίηση”. Η μετάβαση να είναι ήπια και δίκαιη”, είπε ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να γίνει το επιχειρηματικό πάρκο και να δοθούν τα κίνητρα για τις επενδύσεις. Επίσης έκανε αναφορά και για την ίδρυση σωφρονιστικού καταστήματος.

Το πρώτο έργο δίκαιης μετάβασης

Αδ. Γεωργιάδης: “Το πρώτο έργο της δίκαιης μετάβασης γίνεται στη Μεγαλόπολη”Από την πλευρά του ο Υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ευτυχής, “που το πρώτο έργο της δίκαιης μετάβασης γίνεται στη Μεγαλόπολη”, κάνοντας λόγο “για το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης που έχει να κάνει με την μετάβαση στην εποχή της απολιγνιτοποίησης”.

“Το κάθε νοικοκυριό στη Μεγαλόπολη θα μπορεί με δωρεάν έξοδα σύνδεσης να απολαμβάνει καθαρή ενέργεια”, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ για το Επιχειρηματικό Πάρκο υπογράμμισε: “Πρέπει να σπεύσει ο δήμαρχος Μεγαλόπολης να διεκδικήσει χρήματα που έχουν ήδη εξασφαλιστεί”. Όσον αφορά στο αίτημα για τις φυλακές είπε ότι “δεν είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά θα μας βρείτε σύμμαχους και όχι απέναντι”.

Αδ. Γεωργιάδης: “Το πρώτο έργο της δίκαιης μετάβασης γίνεται στη Μεγαλόπολη”Ο Αρκάς υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, αναφέρθηκε στην ομιλία του, στην καλή συνεργασία και στον σωστό συντονισμό όλων, ώστε και το τελευταίο νοικοκυριό στη Μεγαλόπολη να έχει φυσικό αέριο, που σημαίνει οικονομία και θέσεις εργασίας. Μιλώντας για το αίτημα ίδρυσης και λειτουργίας φυλακών στην περιοχή της Μεγαλόπολης, ο Κώστας Βλάσης, τόνισε: “Είναι αίτημα όλων. Θα γίνουν όλα όσα είναι απαραίτητα, για να γίνουν οι φυλακές στη Μεγαλόπολη”.

Ειδική αναφορά έκανε στον Κωστή Μουσουρούλη, που ασχολείται με τις λιγνιτικές περιοχές και κατέληξε, λέγοντας: “Η Μεγαλόπολη θα είναι μία καινούργια πόλη”.

“Είμαι πολίτης Μεγαλόπολης. Θα γίνουν σπουδαία πράγματα στην περιοχή. Σήμερα γίνονται πράξη σχέδια από το μνημόνιο της ομαλής μετάβασης και όλα θα τρέξουν γρήγορα”, σημείωσε ο υπεύθυνος του Ταμείου Ειδικής Μετάβασης, Κωστής Μουσουρούλης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος