7ος Αγώνας δρόμου Χρυσοβιτσίου

Στα πλαίσια εορτασμού της 201ης επετείου προσκυνήματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην «Παναγιά στο Χρυσοβίτσι» και της ανακήρυξής του σε Αρχιστράτηγο, θα διεξαχθεί το Σάββατο 7 Μαΐου 2022 και ώρα 10:00 αγώνας δρόμου 15 χιλιομέτρων, στη διαδρομή Λιμποβίσι – Αρκουδόρεμα – Πιάνα – Χρυσοβίτσι.

Η εκκίνηση θα δοθεί στο σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Λιμποβίσι Αρκαδίας (21 χιλιόμετρα από Τρίπολη) και ο τερματισμός θα γίνει στην προτομή του Γέρου στην πλατεία του Χρυσοβιτσίου, επί της οποίας αναγράφεται η πράξη ανακήρυξής του σε αρχιστράτηγο.

Ο αγώνας δρόμου αυτός, ο οποίος διεξάγεται για έβδομη χρονιά, ενώνει μεταξύ τους όλα τα ιστορικά Κολοκοτρωνοχώρια, σε μια υπέροχη διαδρομή μέσα στο δάσος του Μαινάλου και έχει σαν στόχο να μεταφέρει νοερά τους δρομείς στα χρόνια της Επανάστασης του 1821.

Η διαδρομή περιλαμβάνει τρία σημεία υδροληψίας και ένα τελευταίο σημείο στον τερματισμό (κάθε 5 περίπου χιλιόμετρα), είναι στο μεγαλύτερο μέρος της κατωφέρεια (τα 10 περίπου χιλιόμετρα), περιλαμβάνει ασφαλτόδρομο στα 11,5 χιλιόμετρα και μόνο τα τελευταία 3,5 χιλιόμετρα είναι ανωφέρεια σε αγροτικό δρόμο με χώμα. Η διαδρομή θα έχει σήμανση και ανθρώπους του Συλλόγου σε κάθε διασταύρωση, ενώ θα έχει ειδοποιηθεί σχετικά η Τροχαία Τριπόλεως και το ΕΚΑΒ (το οποίο όμως έχει περιορισμένες δυνατότητες).

Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και για παρουσία γιατρού από το Παναρκαδικό νοσοκομείο (βρίσκεται σε 21 χιλιόμετρα από το Χρυσοβίτσι).

Άπαντες οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής και μετάλλιο, ενώ οι τρεις πρώτοι στη γενική κατάταξη (ξεχωριστά κατηγορίες ανδρών – γυναικών) θα λάβουν αντίστοιχα τιμητικά μετάλλια (χρυσό, αργυρό και χάλκινο).

Υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς των δρομέων με οχήματα από και προς το Χρυσοβίτσι ή το Λιμποβίσι (εκκίνηση ή τερματισμός).

Η συμμετοχή στον αγώνα δρόμου μπορεί να συνδυαστεί με εκδρομή στο Χρυσοβίτσι, καθόσον υπάρχουν 2 ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης της «Παναγιάς στο Χρυσοβίτσι», της εικόνας που προσκύνησε ο Κολοκοτρώνης και είδε το περίφημο όραμα με την Παναγία, καθώς και το μικρό μουσείο με τα μητρώα των αγωνιστών του χωριού κατά το 1821.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 697 2030994 Σκαλτσάς Γιάννης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος