1ος Γύρος Αμπελώνων Κρασιού στα Πελετά Κυνουρίας

Τον 1ο Γύρο Αμπελώνων Κρασιού διοργανώνει ο Σύλλογος Απανταχού Πελετιωτών “Οι Άγιοι Απόστολοι”. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη της Κοινότητας των Πελετών μέσα από μία διαδρομή που θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν μερικά από τα σημαντικότερα κτίσματα του χωριού, καθώς και την πλούσια βλάστηση του τόπου.

Αναλυτικότερα, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι εξής αγώνες:

Αγώνας περίπου 3.500 μέτρων – Γύρος Πελετών για δρομείς 17 χρονών και άνω

Παιδικός Αγώνας 800 μέτρων για παιδιά 6 – 16 ετών

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 10/08/2019

Τόπος διεξαγωγής: Πελετά Νότιας Κυνουρίας Αρκαδίας

Ώρα εκκίνησης: 17:30

Αγώνας 3,5 χλμ. ενηλίκων

Ως αφετηρία και τερματισμός της διαδρομής των 3,5 χλμ. ορίζεται η πλατεία Πελετών. Η διαδρομή περιλαμβάνει εναλλαγές ανάμεσα σε χωμάτινο και ασφάλτινο δρόμο. Μετά την εκκίνηση από την πλατεία των Πελετών οι δρομείς ακολουθούν την πορεία προς το εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου, όπου στρίβουν αριστερά για να εισέλθουν λίγο αργότερα στον χωματόδρομο.

Ακολουθώντας τη χωμάτινη αυτή διαδρομή οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μεγάλο τμήμα της διαδρομής το οποίο κινείται ανάμεσα στους πελετιώτικους αμπελώνες και τα πετρόκτιστα λινά με θέα την κορυφή της Μαδάρας.

Με την έξοδό τους από το χωμάτινο τμήμα της διαδρομής οι δρομείς θα ακολουθήσουν την πορεία από τον Όχτο, τη δυτικότερη συνοικία του χωριού, περιδιαβαίνοντας ανάμεσα στα πετρόκτιστα σπίτια του χωριού φθάνοντας έως το Δημοτικό Σχολείο Πελετών. Από εκεί εισέρχονται στο μικρό μονοπάτι, ένα από τα ωραιότερα τμήματα της διαδρομής.

Στη συνέχεια, περνώντας από το Κοινοτικό γραφείο Πελετών οι συμμετέχοντες θα κατευθυνθούν νότια προς το δρόμο που οδηγεί στον Κάτω Κάμπο για να στρίψουν βάσει της ειδικής σήμανσης που θα υπάρχει για να εξέλθουν μετά από λίγο στον κεντρικό δρόμο. Σειρά, τέλος, έχει ο γύρος περιμετρικά της εκκλησίας των Αγίων Αποστόλων με τη διαδρομή να περνά από την παιδική χαρά και το ιατρείο Πελετών για να ολοκληρωθεί στην πλατεία.

Αγώνας 800 μέτρων παιδιών

Αφετηρία και τερματισμός της διαδρομής των 800 μέτρων θα είναι η πλατεία Πελετών. Με την εκκίνηση της διαδρομής τα παιδιά ακολουθούν την πορεία περιμετρικά της πλατείας με κατεύθυνση τον δρόμο προς τον προφήτη Ηλία, οπότε και στρίβουν αριστερά για να περάσουν μπροστά από το την παιδική χαρά και το ιατρείο Πελετών και στη συνέχεια να ακολουθήσουν ευθεία πορεία στη διασταύρωση του κεντρικού δρόμου περνώντας στο δρόμο που οδηγεί στο Κοινοτικό γραφείο για να τερματίσουν στην πλατεία Πελετών.

Γενικές Πληροφορίες

Ιατρικές εξετάσεις – Ευθύνη συμμετοχής

Όλοι οι συμμετέχοντες τρέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και για κάθε τυχόν τραυματισμό που ενδεχομένως θα τους συμβεί ο Σύλλογος δεν ευθύνεται και παραιτούνται από οποιαδήποτε αξίωση αποζημίωσης. Επίσης, θα πρέπει πρόσφατα να έχουν περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, και να έχουν λάβει τη σχετική άδεια από τους γιατρούς ότι μπορούν να συμμετάσχουν σε αγώνα τρεξίματος. Ειδικά για τον αγώνα των παιδιών, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους.

Χρονικό όριο αγώνα

Οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδρομή το αργότερο μέχρι μία ώρα μετά την έναρξη της εκκίνησης.

Σταθμός ανεφοδιασμού

Στη διάρκεια της διαδρομής των 3,5 χλμ. θα υπάρχει ένα σημείο ανεφοδιασμού στο 1,5 χλμ περίπου, όπου θα παρέχεται νερό στους συμμετέχοντες.

Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος και οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Όπως επισημάνθηκε παραπάνω, θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα.

Για τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στη διαδρομή των 800 μέτρων την αποκλειστική ευθύνη φέρουν οι γονείς τους.

Κόστος συμμετοχής

Η συμμετοχή στον 1ο Γύρο Αμπελώνων Κρασιού είναι δωρεάν.

Παροχές αγώνα

Σε όλους τους δρομείς στον τερματισμό θα παρασχεθούν αναψυκτικά και νερό. Παράλληλα, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο σε όλους τους συμμετέχοντες, ενώ ο σύλλογος επιφυλάσσεται να δώσει ένα συμβολικό δώρο στη νικήτρια και στον νικητή τόσο του αγώνα ενηλίκων όσο και του αγώνα παιδιών.

Αποτελέσματα

Ο αγώνας είναι ερασιτεχνικού χαρακτήρα και δεν θα υπάρχει επίσημη ακριβής καταγραφή, αλλά απλή καταγραφή βάσει χρονομέτρου που θα τηρεί στον τερματισμό μέλος του Συλλόγου.

Υγειονομική κάλυψη διαδρομής

Σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη, στον χώρο θα υπάρχει διαθέσιμος γιατρός.

Δηλώσεις συμμετοχής

Η ημερομηνία έναρξης των εγγραφών ξεκινά από την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 στις 10:00 και διαρκεί έως την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019 και ώρα 21:00. Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών θα γίνει δεκτός στην ημέρα του αγώνα.

Πληροφορίες

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στα μέσα επικοινωνίας του Συλλόγου: email: agioiapostoloipeleta@gmail.com, τηλ.: 6909873838

Δελτίο τύπου

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: www.eurokinissi.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος