Tρίπολη: “Βίαιη επιδοματοποίηση των συντάξεων θέλουν οι δανειστές”, ισχυρίζεται ο Αλέξης Μητρόπουλος

Tρίπολη: “Βίαιη επιδοματοποίηση των συντάξεων θέλουν οι δανειστές”, ισχυρίζεται ο Αλέξης Μητρόπουλος
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
“Βίαιη επιδοματοποίηση όλων των συντάξεων επιδιώκουν οι δανειστές. Οι αλλαγές και οι μειώσεις αφορούν όλα τα είδη των συντάξεων. Ακόμα και αυτή η “προσωπική διαφορά” είναι ένα νομικό τρικ για να γλειτώσουν οι κύριες συντάξεις μέχρι το 2018. Όλη η ατζέντα των δανειστών έγινε δεκτή.”

Αυτό δήλωσε, χθες το απόγευμα, απ’ την Τρίπολη και απ’ το Εργατικό Κέντρο, ο γνωστός καθηγητής-νομικός, πρώην βουλευτής και πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Αλέξης Μητρόπουλος, στο περιθώριο της ομιλίας του για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό.
Και συνέχισε:”Μόνο η εθνική σύνταξη είναι εγγυημένη απ’ το κράτος. Τίποτε άλλο. Αυτό σημαίνει, ότι σταδιακά, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα μπορούν να αντέξουν και έτσι βήμα-βήμα θα επέρχονται μειώσεις στο κομμάτι των συντάξεων που αφορά τη συμμετοχή των ταμείων. Οι συντάξεις δεν θα σωθούν με την ψευτομεταρρύθμιση που έρχεται. Οι μειώσεις θα είναι παντοτινές γιατί οι εισφορές των εργαζομένων δεν θα μπορούν να στηρίξουν τα ταμεία. Λείπουν χρήματα από 1.000.000 εισφορές”.
Και κατέληξε:”Οι πολιτικές της Τρόικας, όλα αυτά τα χρόνια, στέρησαν πόρους απ’ τα ταμεία και έτσι φτάσαμε σ’ αυτό το δράμα. Το ασφαλιστικό σύστημα, ωστόσο, πρέπει υποχρεωτικά να μείνει αναδιανεμητικό σ’ όλες τις κλίμακες και όχι καθαρά κεφαλαιοποιητικό”.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος