Τρίπολη: ”Τηρούμε τη νομιμότητα, ψάχνουμε τη μόνιμη λύση”

Για τα θέματα των αδέσποτων ζώων, αλλά και για το πρόσφατο επεισόδιο που έγινε με εκπροσώπους Φιλοζωικού Συλλόγου, αναφέρθηκε πρόσφατα, σε συνέντευξη Τύπου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος της Τρίπολης, κ. Σταματόπουλος. ‘

” Για να πάει κάποιος στο προσωρινό καταφύγιο ζώων που μισθώνει ο Δήμος στο Περθώρι, πρέπει να έχει ενημερώσει πρώτα και πρέπει να έχει πάρει σχετική άδεια. Δεν μπορεί κάποιος, αυτόνομα να απαιτήσει να εισέλθει μέσα στο χώρο και να κάνει έλεγχο για οτιδήποτε”. Αυτό δήλωσε ο κ. Σταματόπουλος, ως απάντηση για το περιστατικό (υπήρξαν εκατέρωθεν μηνύσεις και επέμβαση της Αστυνομίας) που είχε ο αρμόδιος για την περισυλλογή και προσωρινή διαμονή και φροντίδα των ζώων, με τους υπευθύνους του Φιλοζωικού Τρίπολης.
Ο κ. Σταματόπουλος, εξήγησε ότι ο Δήμος κάνει αυτά που ορίζει η νομοθεσία και μόνο αυτά, μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την δημιουργία μόνιμου καταφυγίου ζώων. ”Αν οι Φιλόζωοι θέλουν να αναλάβουν αυτοί το έργο, θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους επίσημα και να καταθέσουν τεκμηριωμένη πρόταση”, τόνισε με έμφαση ο Αντιδήμαρχος.
Και συνέχισε: ”Γνωρίζουμε το πρόβλημα με τα αδέσποτα. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές καταγγελίες. Εμείς, αυτά που λέει ο νόμος, αυτά εφαρμόζουμε αυστηρά. Τα υπόλοιπα ανήκουν στις άλλες δομές του κράτους, όπως στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, της Αστυνομίας και του Υποργείου. Πάντως, στις συσκέψεις και στην στελέχωση της Επιτροπής έχουμε καλέσει και το Φιλοζωικό σωματείο, όμως αυτό δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι σήμερα”.
Ο κ. Σταματόπουλος κατέληξε ως εξής: ”Στο καταφύγιο έχουμε αυτή τη στιγμή, 12-13 ζώα και εφαρμόζουμε βήμα-βήμα, όλες τις κανονιστικές διατάξεις του νόμου. Ευελπιστούμε, ότι σύντομα θα βρούμε κατάλληλο οικόπεδο για τη δημουργία μόνιμου καταφυγίου. Είμαστε κοντά στο να τελειώσει η ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος. Ίσως και να αγοράσουμε το χώρο, αποφεύγοντας έτσι την μακροχρόνια μίσθωση”.

.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος