Τρίπολη – Θεανώ Φωτίου: “Δεν υπάρχουν ασυνόδευτα παιδιά”

Το δικό της μύνημα μεσα απο το ραδιομαραθώνιο που διοργάνωσε η ΕΡΤ ΤΡίπολης για τους πρόσφυγες, έστειλε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Η κ. Φωτίου ξεκαθάρισε πως “πρέπει να πάψει το εμπόριο του κακού γύρω απο το ζήτημα των ασυνόδευτων παιδιών, δεν υπάρχουν ασυνόδευτα παιδιά, υπάρχουν έφηβοι 14-18 ετών κυρίως αγόρια που θέλουν με πάθος να πάνε στην Ευρώπη” ειπε η υπουργός. Πρέπει να βρεθούν οι συγγενείς τους και γίνει η επαννένωση με τις οικογένειές τους τόνισε η κ. Φωτίου και ως τότε θα φιλοξενηθούν σε δομές σε όλη την Ελλάδα, μάλιστα πριν λίγο υπεγράφη σχετική σύμβαση με τα χωριά SOS.

Η υπουργός δήλωσε πως “οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε δομές σε όλη την Ελλάδα και στην Πελοπόννησο εως ότου οριστικοποιηθούν οι διαδικασίες αίτησης ασύλου οι οποιες εφόσον εγκριθούν τότε θα μπορούν να διεκδικήσουν τη διαμονή τους”. Τέλος συνεχάρη την ΕΡΤ Τρίπολης για την πρωτοβουλία διοργάνωσης του μαραθωνίου για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους ξεριζωμένους ανθρώπους που βρίσκονται στην πατρίδα μας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος