Τρίπολη: Σοβαρό πρόβλημα με την παχυσαρκία έχουν τα μισά Ελληνόπουλα

” Τα μισά ελληνόπουλα είναι υπέρβαρα η παχύσαρκα. Το πρόβλημα αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης, μιας και πολλές οικογένειες καταναλώνουν φθηνή και κακή τροφή”.

Αυτό δήλωσε-μεταξύ άλλων-απ’ την ΕΡΤ Τρίπολης και την εκπομπή ”ΕΡΤ Παντού”, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, κ. Ευθύμιος Καπάνταης, με αφορμή την έρευνα που πραγματοποίησε η Εταιρεία πρόσφατα και που τα αποτελέσμά της, παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα.
”Όσο παρατείνεται το διάστημα παχυσαρκίας στα μικρά παιδιά, τόσο αυξάνεται και η προοπτική της παχυσαρκίας για την ενήλικη ζωή”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καπάνταης.
Και συνέχισε: ” Πρέπει να κοιτάξουμε το μενού των κυλικείων στα σχολεία, πρέπει να παρέμβουμε στην προώθηση ενός ενεργού και υγιεινού τρόπου ζωής στα σχολεία, πρέπει να υλοποιηθούν προγράμματα προαγωγής ισσοροποιημένου τρόπου ζωής, πρέπει δάσκαλοι, γονείς και πολιτεία να σχεδιάσουν την βιωματική προσέγγιση σ’ ότι αφορά ζητήματα ενεργειακού ισοζυγίου, ισορροπημένης διατροφής και σωματικής άσκησης”.

φωτό: Στ.Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος