Τρίπολη: Πλούσιο το αυριανό πρόγραμμα για την Άλωση

Πλούσιο είναι το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου της Τρίπολης για αύριο, με αφορμή τις εκδηλώσεις για την 194η επέτειο της Άλωσης της Τρίπολης. Αύριο, στις 11 το πρωί, στο ιστορικό Λιμποβίσι, θα γίνει Αρχιερατική Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας-Κυνουρίας, κ.κ. Αλεξάνδρου.

Θα ακολουθήσει Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ενώ θα έχουμε και ομιλία απ’ τον Γιώργο Πραχαλιά (τακτικό μέλος της Εταιρείας Πελοποννησιακών Σπουδών).
Η εκδήλωση θα κλείσει με παραδοσιακούς χορούς απ’ τα χορευτικά σύνολα της Τρίπολης.
Το απόγευμα, στις 7,15 στην Πλατεία Βαλτετσίου και στις 7.30 στην Πλατεία Άρεως θα διεξαχθεί Λαμπαδηδρομία απ’ το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρίπολης.
Στις 8,30 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα ” Το πανόραμα της Άλωσης της Τριπολιτσάς”. Πρόκειται για προσέγγιση της Άλωσης μέσα απ’ την ιστορική αφήγηση και τη λαογραφική παρουσίαση της ροής του χρόνου στην Αρκαδία, απ’ την Πτώση της Πόλης (1453), μέχρι την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και την καθοριστική της επίδραση στην εδραίωση της εθνικής παλιγγενεσίας και στην ταυτότητα του νέου ελληνικού κράτους.
Συγχρόνως, θα λάβουν χώρα και παραδοσιακοί χοροί με καπεταναίκα τραγούδια απ’ την Μύριαμ Μαρίνου (καθηγήτρια βυζαντινής μουσικής). Παράλληλα, θα λειτουργήσει και έκθεση πολεμικής και αστικής ενδυμασίας, του οπλισμού και των παρελκόμενων των αγώνων του ’21.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος