Τρίπολη: Ο Τσούκαλης για τις offshore εταιρείες

”Παρακολουθούμε το σοβαρό και κρίσιμο θέμα με τις offshore εταιρείες και θα επανέλθουμε, ζητώντας νέα πληροφόρηση και γνώση νέων στοιχείων”.

Αυτό δήλωσε, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, στην ΕΡΤ Τρίπολης και στην εκπομπή ”ΕΡΤ Παντού”, ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, κ. Νίκος Τσούκαλης, μιλώντας για το σοβαρό θέμα με τον έλεγχο των 6.280 offshore εταιρειών.
Και συνέχισε: Δύο φορές το 2014 είχα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για το θέμα της φοροδιαφυγής μέσω των εταιρειών αυτών. Είχε προγραμματιστεί συζήτηση, όμως ματαιώθηκε και τις δύο φορές τότε”.
Ο κ. Τσούκαλης, ανέφερε, επίσης στην εκπομπή τα εξής: ” Είχαν τότε ελεγχθεί μόλις 32 και είχαν επιβληθεί πρόστιμα 45 εκατ. ευρώ περίπου, κάτι που σημαίνει, ότι εάν ολοκληρωθεί κάποτε ο έλεγχος, τότε το ελληνικό δημόσιο θα μπορέσει να εισπράξει τεράστια ποσά, κάτι που θα βοηθήσει τους πολίτες, μιας και θα υποχωρήσουν οι φόροι. Ακούμε ότι κάτι κινείται τώρα τελευταία και γι’ αυτό, θα επανέλθουμε, ζητώντας στοιχεία για την πορεία της έρευνας, γνωρίζοντας βέβαια τις σοβαρές αδυναμίες λόγω έλλειψης προσωπικού. Πάντως, εμείς έχουμε προτείνει τρόπους για να ”τρέξει” ο έλεγχος και αναμένουμε να δούμε τις κινήσεις της συγκυβέρνησης. Εάν υπάρχει πολιτική βούληση αυτό θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα”.

φωτό: ερτ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος