Τρίπολη: ” Ναι στην πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο, αλλά με ασφάλεια” τονίζει ο Γιάννης Πετσέλης

΄”Λέμε ναι στην πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο, αλλά με ασφάλεια, με μέτρο, με γνώση και ενημέρωση όλων για την δράση αυτή”.

Αυτό δήλωσε ο κ. Γιάννης Πετσέλης (ηλεκτρονικός), μιλώντας στην ΕΡΤ Τρίπολης και στην εκπομπή ΕΡΤ ΠΑΝΤΟΥ, με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που είχαμε προ λίγων ημερών.
Και συνέχισε: ” Οι γονείς να ενημερωθούν, να συζητήσουν με τα παιδιά τους και να επιλέξουν εκείνο τον τρόπο, ώστε τα παιδια΄και να νιώθουν ευχαρίστηση με τα δίκτυα, αλλά και να τεθούν όρια ασφαλούς χρήσης αυτών. Οι εταιρείες παρέχουν υπηρεσίες γονικού ελέγχου, οι εταιρείες επιτρέπουν τον καθορισμό χρονικού διαστήματος όταν τα παιδιά σερφάρουν στο διαδίκτυο. Εξειδικευμένες σελίδες παρέχουν ενημέρωση για όλα τα θέματα που απασχολούν τους γονείς σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας απ’ τα παιδιά και προτείνουν λύσεις προστασίας σε κάθε περιβάλλον. Υπάρχουν και αρκετά συνέδρια, ημερίδες και δρώμενα όπου οι εταιρείες αυτές, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τα σχολεία, παρέχουν ενημέρωση και υποστήριξη για όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα”.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος