Τρίπολη: Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στους δήμους της Αρκαδίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, θρησκευτική κατάνυξη και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια σε κάθε γωνιά της Αρκαδίας.

Από τις τελετές αγιασμού των υδάτων, σε κάθε έναν από τους Δήμους της Αρκαδίας ξεχώρισαν αυτές που έγιναν στα λιμάνια και στους ποταμούς του νομού. Στο επίκεντρο οι τελετές στο λιμάνι του Παραλίου Αστρους όπου πρωτοστάτησε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, οι βουλευτές Αρκαδίας Κ. Βλάσσης και Οδ. Κωνσταντνόπουλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, αιρετοί της περιφέρειας και της αυτοδιοίκησης καθώς και εκπρόσωποι στρατιωτικών αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών. Στη Νότια Κυνουρία τελετές έγιναν στα τέσσερα λιμάνια Τυρού, Πλάκας, Πουλίθρων και Σαμπατικής. Ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων έγινε και στο φράγμα του Λάδωνα ποταμού, με την συνδιοργάνωση του Δήμου Γορτυνίας και της ΔΕΗ Υδροηλεκτρικού σταθμού Λάδωνα. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κανάκης και το παρών έδωσαν ο Βουλευτής Αρκαδίας Γ. Παπαηλιού, , η πολιτευτής κ. Ε. Τατούλη, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γ. Γιαννόπουλος, ο διευθυντής Υδροηλεκτρικής Παραγωγής ΔΕΗ ΑΕ Ι. Αργυράκης, ο διευθυντής της ΔΕΗ Λάδωνα Ι. Σταθάς, αιρετοί εκπρόσωποι της περιφέρειας και των όμορων δήμων, και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της ευρύτερης περιοχής. Στην Τρίπολη τα Θεοφάνεια εορτάστηκαν στους Ιερούς ναούς της πόλης και ο Αγιασμός των Υδάτων τελέσθηκε στο σιντριβάνι δίπλα από το πάρκο των Φιλοδένδρων, στην πλατεία Άρεως. Παρόντες ο Δήμαρχος Τρίπολης Δ. Παυλής, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης Θ. Καραλής, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γ. Θεοδωρακόπουλος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί Σύμβουλοι.
Στη Μεγαλόπολη η Θεία Λειτουργία και ο αγιασμός των υδάτων τελέσθηκαν χοροστατούντος του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμία, στη Δ.Ε. Γόρτυνος η κατάδυση του Σταυρού έγινε στη Γέφυρα του ποταμού Λούσιου και στη Δ.Ε. Φαλαισίας η τελετή έγινε στις πηγές του Ευρώτα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος