Τρίπολη: Κατάληψη και παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΓΑ απ’ τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Αρκαδίας

Τρίπολη: Κατάληψη και παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΓΑ απ’ τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Αρκαδίας
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Τρίπολη: Κατάληψη και παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΓΑ απ’ τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Αρκαδίας
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Κατάληψη και παράσταση διαμαρτυρίας, είχαμε σήμερα, από νωρίς το πρωί, στο κτίριο που στεγάζονται οι περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΓΑ Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.

Την κινητοποίηση οργάνωσαν ομάδες αγροτών και κτηνοτρόφων του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αρκαδίας και εκπρόσωποι απ’ το ”μπλοκ των Βουρβούρων”. Την όλη δράση στήριξαν και οι εργαζόμενοι του υποκαταστήματος του ΟΓΑ Πελοποννήσου, οι οποίοι και γνωστοποίησαν τα αιτήματά τους μέσω γραπτής ανακοίνωσης.
Κοντά στους εκπροσώπους όλων αυτών, βρέθηκαν και εκπρόσωποι του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου Αρκαδίας, οι οποίοι και κάλεσαν τους πάντες να συμμετάσχουν στην απεργία της 4ης του επόμενου μήνα, αλλά και στο συλλαλητήριο της Τρίπολης (23 Ιανουαρίου, Πλατεία Πετρινού). Οι διαμαρτυρόμενοι, με δηλώσεις τους, στάθηκαν στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό και ισχυρίστηκαν ότι το σχέδιο νόμου που έρχεται, οδηγεί τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, σε εξαφάνιση.
Ζήτησαν όπως άμεσα η κυβέρνηση πάρει πίσω το ”νόμο-λαιμητόμο”, όπως τον χαρακτήρισαν και υποσχέθηκαν συνέχεια των κινητοποιήσεων. Όσον αφορά τους εργαζόμενους του ΟΓΑ, το κείμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσαν, μεταξύ άλλων, αναφέρει: ” Οι εργαζόμενοι του ΟΓΑ δεν μπορούμε να ανεχτούμε την πλήρη εξαφάνιση του αγροτικού κόσμου και της ελληνικής υπαίθρου, που θα είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής του σχεδίου που προωθείται, μέρος του οποίου είναι η κατάργηση του ΟΓΑ”. Η κατάληψη έληξε γύρω στη μία και μισή το μεσημέρι.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος