Και συνέχισε ως εξής: ” Επιθυμούν ο ΣΥΡΙΖΑ να περάσει τα δύσκολα μέτρα και αμέσως μετά, θα τον πετάξουν κι’ αυτόν σαν την στημένη λεμονόκουπα. Είμαστε οι μόνοι που θέλουμε τις εκλογές και την ανατροπή΄’.
Με αφορμή το προσχέδιο του ασφαλιστικού-φορολογικού και την αξιολόγηση που εκκρεμεί, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε: ” Δεν έχει μέλλον αυτή η κυβέρνηση, είναι τελειωμένη, μετράει μήνες. Αυτά τα μέτρα είναι η χαριστική βολή για όλους μας. Μιλάμε για εξόντωση, για φτωχοποίηση. Δεν θα περάσουν αφού θα υψωθεί ένα ”κοινωνικό τείχος”. Είμαστε ήδη σε διαδικασία εξέγερσης. Στις 2 Μαρτίου οργανώνεται νέα μεγάλη εργατική απεργία”.
Μιλώντας για την εναλλακτική ριζοσπαστική-όπως την αναφέρει-πρόταση της ΛΑΕ για έξοδο απ’ την κρίση, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε: ” Χρειάζεται μεγάλη διαγραφή του δημόσιου χρέους, χρειάζεται μία σεισάχθεια για το ιδιωτικό χρέος των αδυνάτων και ρυθμίσεις για τους υπόλοιπους. Οφείλουμε να εθνικοποιήσουμε/κοινωνικοποιήσουμε τις τράπεζες, να ισχύσει αφορολόγητο 12.000 ευρώ για όλα τα φυσικά πρόσωπα, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ενέσεις ρευστότητας στην ιδιωτική οικονομία, γενναίο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων και αποκατάσταση όλων των εργατικών κατακτήσεων”.
Σε ερώτηση της ΕΡΤ Τρίπολης για το εάν το αφήγημα της πρότασης της ΛΑΕ μπορεί να ”προσαρμοστεί” σε κάτι πιο ήπιο ώστε αυτό να μην ”τρομάζει” την ελληνική κοινωνία όσον αφορά τη συμβατότητά του με την Ευρωπαική Ένωση, ο κ. Λαφαζάνης ήταν ξεκάθαρος: ” Όσοι φοβούνται εξαφανίζονται. Χρειάζεται τόλμη και γενναιότητα απ’ τον λαό μας. Η μόνη λύση είναι η ομαλή μετάβαση στο εθνικό νόμισμα και αυτό μπορεί να γίνει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα”
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος