Τρίπολη: ”Εμείς δεν κιοτεύουμε” δηλώνει ο Τατούλης

Σφοδρότατη ήταν η λεκτική-πολιτική-απάντηση προς τους εκπροσώπους της ”Λαικής Συσπείρωσης”, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρου Τατούλη, κατά τη διάρκεια του χθεσινού Περιφερειακού Συμβουλίου.

Με αφορμή την ερώτηση του κ. Νίκου Γόντικα (επικεφαλής παράταξης και περιφερειακός σύμβουλος) για το εάν ένας δρόμος που οδηγεί σε μονάδα βιοαερίου, στο Μαντινειακό Οροπέδιο της Τρίπολης, είναι δημοτικός ή επαρχιακός και για τις προθέσεις της Περιφερειακής Αρχής όσον αφορά την συγκεκριμένη επένδυση (στο παρελθόν είχαν σημειωθεί και σοβαρά επεισόδια στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την γνωμοδότηση επί των Περιβαλλοντικών Όρων), η φραστική αντιπαράθεση χτύπησε… κόκκινο.
Αρχικά, η Αντιπεριφερειάρχης, κ. Ντίνα Νικολάκου, απαντώντας στην ερώτηση του κ. Γόντικα είπε: ” Η αίτηση για προσβασιμότητα της εταιρείας στο δρόμο, έγινε στο Δήμο όπου και του ζητήθηκε κυκλοφοριακή σύνδεση . Ο Δήμος, έστειλε το αίτημα στο αρμόδιο Υπουργείο, το οποίο και απάντησε ότι ο εν λόγω δρόμος,είναι δρόμος με όχι μεγάλη κυκλοφορία (η ερμηνεία εκτιμάται ότι είναι να υπάρξει απλά ”είσοδος-έξοδος” και όχι σύνδεση. Εμείς, ως Περιφέρεια, κάναμε ενέργειες ώστε να εξασφαλίσουμε την οδική ασφάλεια και μόνο και δεν εξυπερετήσαμε καμία επιχείριση, ούτε προβήκαμε σε κάποια παρανομία ή διευκόλυνση της εταιρείας”.
Και κατέληξε: ” Κύριε Γόντικα, μην κατηγοριοποιείτε τις υπηρεσίες μας, μην αποπροσανατολίζετε τους κατοίκους της περιοχής που εύλογα έχουν απορίες και αμφιβολίες για τα πάντα. Η Περιφέρεια ποτέ δεν είναι απέναντι των πολιτών και ποτέ δεν προσέφυγε στα δικαστήρια εναντίον των κατοίκων μετά και τα επεισόδια που έγιναν τότε. Επαναλαμβάνουμε ότι την αρμοδιότητα για την αδειοδότηση της επιχείρησης και την λειτουργία της την έχει το Υπουργείο και όχι εμείς”.
Θέση πήρε και ο Περιφερειάρχης, κ. Πέτρος Τατούλης, ο οποίος και τόνισε με έντονο ύφος τα εξής προς τον κ. Γόντικα: ” Έχετε διαπράξει ολίσθημα κ. Γόντικα. Πολιτικοποιείτε τα ζητήματα σκόπιμα και έχετε ευθύνες. Τί είστε εσείς; Εισαγγέλέας ή δικαστής; Εσείς θα κρίνετε την νομιμότητα; Φύγετε απ’ αυτόν τον ρόλο. Δήθεν ενδιαφέρεστε για τους κατοίκους. Εμείς ζητήσαμε να απελευθερωθούν απ’ την κράτηση οι πρωταγωνιστές τότε των επεισοδίων στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Δεν ασκείσαμε ποτέ μηνυτήριες αναφορές, ενώ κοιτάξαμε να ηρεμήσουμε την κατάσταση και να σταματήσουμε την διχαστική πολιτική”. Και κατέληξε ο κ. Τατούλης: ” Εμείς, πραγματοποιήσαμε την εντολή του Υπουργείου, όπως οφείλαμε να πράξουμε. Εμείς δεν κιοτεύουμε . Εδώ, μόνο τη νομιμότητα κοιτάμε και τίποτα άλλο”.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος