Τρίπολη: ” Έχουμε καθυστερήσεις λόγω απόψεων της Φιλοζωικής” δηλώνει ο Αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα

Στο περιθώριο της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίπολης και σε ερώτηση συμβούλου για το ζήτημα των σοβαρών επιθέσεων αδέσποτων ζώων σε ανθρώπους καισε κεντρικούς δρόμους της Τρίπολης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αγροτικής-Κτηνοτροφικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Σταματόπουλος, δήλωσε τα εξής:

” Έχουμε ήδη 130-150 αδέσποτα εξετάσει και ήδη υπογράψαμε νέα σύμβαση με κτηνίατρους για συνέχιση του προγράμματος για άλλα 91 ζώα. Καθυστερήσαμε γιατί έπρεπε να πετύχουμε την κατάλληλη τιμή με τους γιατρούς η οποία τελικά φτάνει τα 260 ευρώ το ζώο. Δυστυχώς, το πρόβλημα με την διαδικασία μεταφοράς των σκυλιών αυτών απ’ την Πλατεία Πετρινού στην περιοχή συγκέντρωσης/μέριμνας στο χωριό Περθώρι για έλεγχο επικινδυνότητας, καθυστερεί στις αποφάσεις της 5μελούς επιτροπής, εκεί όπου τα δύο μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου έχουν αντίθετες γνώμες και ”μπλοκάρουν” τις όποιες αποφάσεις”.
Και συνέχισε ο κ. Σταματόπουλος: ” Τα θέματα αυτά, μοιραιώς θα μεταφερθούν στην 3μερη επιτροπή, που όμως και πάλι η Φιλοζωική καθυστερεί να μας δώσει άτομο για την στελέχωσή της. Ο ανάδοχος πάντως, έχει πάρει ήδη εντολή να μαζέψει τα επικίνδυνα ζώα της Πλατείας Πετρινού. Όσον αφορά το ζήτημα της τοποθέτησης ταιστρών σε περιφερειακούς δρόμους της πόλης, αυτό θα γίνει αφού πρώτα παρθεί απόφαση στη Δημοτική Κοινότητα, στην Ποιότητα Ζωής και έπειτα στο Δημοτικό Συμβούλιο”.

φωτό: ερτ (αρχείο)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος