Τρίπολη: Αρχές του χρόνου δέκα ασθενοφόρα έρχονται στην Πελοπόννησο

” Στις αρχές του χρόνου θα εφοδιασθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου με δέκα (10) σύγχρονα ασθενοφόρα”.

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ της χώρας, κ. Γιώργος Μαθιόπουλος, μιλώντας την περασμένη Παρασκευή, στην ΕΡΤ Τρίπολης και στην εκπομποή ΕΡΤ ΠΑΝΤΟΥ.
Με αφορμή τις τελευταίες κινητοποιήσεις του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας και τις επαφές της διοίκησης με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Μαθιόπουλος, δήλωσε τα εξής: ” Μας οφείλονται δεδουλευμένα απ΄ τον Δεκέμβριο του 2014, ενώ με την τελευταία Συμφωνία της χώρας με τους δανειστές, καταργήθηκε η αποζημίωση για προμήθεια στολής, η ασφάλεια ατυχήματος, ενώ μειώθηκε κάτω απ’ το μισό η αποζημίωση για τα εκτός έδρας και για αυτό κινητοποιηθήκαμε”.
Και συνέχισε: ” Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης, δεσμεύθηκε για την επίλυση του συνόλου των θεμάτων μας. Θα πληρωθούν μέχρι τέλος του μήνα τα εξαιρέσιμα που αφορούν τους τελευταίους μήνες του 2015, ενώ θα έρθει σύντομα νομοσχέδιο που θα ρυθμίζονται διάφορα πράγματα, όπως η επαναφορά της χορήγησης της ειδικής αποζημίωσης που παίρνουν τα μέλη μας όταν εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία με ειδικά αεροπορικά μέσα, η εξαίρεση απ’ τις περικοπές των μετακινήσεων για εκτός έδρας, η εξαίρεση απ’ τη ρύθμιση με το νέο έτος για την χορήγηση αποζημίωσης για την προμήθεια στολής, η ρύθμιση της ασφάλισης του προσωπικού. Για όλους αυτούς τους λόγους, σταματήσαμε τις κινητοποιήσεις και δώσαμε χρόνο στην κυβέρνηση να επέμβει νομοθετικά”.

φωτό: ερτ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος