Τρίκαλα: Μείωση αγροτικού ρεύματος και καμία διακοπή ζήτησαν από τη ΔΕΗ Αγροτικοί Σύλλογοι-Εργατικά Σωματεία

Ζητώντας να μην διακοπεί καμία σύνδεση ρεύματος σε αγρότες, εκπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων και Εργατικών Σωματείων πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ Τρικάλων.

Με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων “Η Άνοιξη” Απόστολο Θωμόπουλο, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τον διευθυντή του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) της ΔΕΗ Τρικάλων Ηλία Ζάχο, ζητώντας του να μεταφέρει σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης της ΔΕΗ τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου. Σύμφωνα με τον κ. Θωμόπουλο, “για όσο διαρκεί η οικονομική κρίση, η ΔΕΗ αφενός έχει τη δυνατότητα να μην προχωρήσει στη διακοπή ηλεκτροδότησης τόσο σε κατοικίες όσο και σε αγροτικές εγκαταστάσεις όσων αγροτών και κτηνοτρόφων αδυνατούν να πληρώσουν, αφετέρου να μειωθεί κατά 50% η αξία του αγροτικού ρεύματος”.

Τρίκαλα: Μείωση αγροτικού ρεύματος και καμία διακοπή ζήτησαν από τη ΔΕΗ Αγροτικοί Σύλλογοι-Εργατικά Σωματεία

Ο κ. Ζάχος, από την πλευρά του, διευκρίνισε ότι “στον Νομό Τρικάλων, καίτοι η Υπηρεσία (ΔΕΔΔΗΕ) λαμβάνει μόνο εντολές από τη ΔΕΗ, δεν έχει προβεί σε διακοπή ηλεκτροδότησης δικαιούχων αγροτών, εκτός κάποιων ελάχιστων περιπτώσεων συσσωρευμένων οφειλών πολλών ετών…”. Επισήμανε μάλιστα ότι “κάθε περίπτωση οφειλής εξετάζεται ξεχωριστά και με βάση τα κοινωνικά κριτήρια που ισχύουν και εφαρμόζονται από τη Δημόσια Επιχείρηση για αδύναμους, οικονομικά, καταναλωτές…”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος