Στο ίδιο κόστος, σε σχέση με πέρυσι, θα στοιχίσει στους Τρικαλινούς το φετινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, αφού ότι κερδίζει -ελαφρώς- από τις τιμές στα κρέατα, χάνει από κάποια άλλα προϊόντα που θα καταναλώσει μία οικογένεια τις γιορτινές ημέρες.
Οι δειγματοληπτικές τιμές του Τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων δείχνουν του λόγου το αληθές, με τα κρεατικά να πωλούνται λίγο χαμηλότερα από πέρυσι, όπως το αρνάκι στα 6,5-8,5 ευρώ το κιλό (6,80-9 ευρώ το 2014) και το κατσικάκι να ξεκινά από 6,90 ευρώ το κιλό (πέρυσι πωλούνταν από 8 ευρώ). Στην περσινή τιμή παραμένει η γαλοπούλα (5,50 – 7 ευρώ το κιλό) ενώ κατά 0,5 ευρώ το κιλό αυξημένη είναι η τιμή στο γουρουνόπουλο (6-9 ευρώ). Αντίθετα, οι τιμές στα υπόλοιπα είδη που χρειάζεται να προμηθευτεί μια οικογένεια, είναι λίγο πιο αυξημένες , τόσο στα λαχανικά (τομάτες, πατάτες, μαρούλι κ.λπ.) από 0,20 – 0,60 ευρώ το κιλό, όσο και στα είδη ζαχαροπλαστικής όπως μελομακάρονα και κουραμπιέδες που πωλούνται στα αρτοποιεία (μέχρι και 1 ευρώ το κιλό ακριβότερα). Ίδιες, δε, παραμένουν οι τιμές σε όλα τα γαλακτοκομικά όπως και στα φρούτα, ορισμένα μάλιστα εκ των οποίων μπορεί κάποιος να τα βρει και φθηνότερα σε σχέση με πέρυσι.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος