Τρίκαλα: Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Τρικάλων στηρίζει το Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης

Την έμπρακτη και ουσιαστική στήριξή του στο Παιδικό Χωριό SOS, στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, δείχνει η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Τρικάλων, διοργανώνοντας -ενόψει των εορταστικών ημερών- αποστολή για την παράδοση ειδών σίτισης στα παιδιά που φιλοξενούνται στα σπίτια του Χωριού.

Τα ταξίδι γνωριμίας και ανθρωπιστικής κίνησης έχει οργανωθεί για την ερχόμενη Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, με την αντιπροσωπεία των Τρικαλινών ξενοδόχων να έχει στις… αποσκευές της ποικιλία προϊόντων, κυρίως τυροκομικών, κρεατικών και ζυμαρικών, προσφορά τοπικών επιχειρήσεων. Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Τρικάλων, με έδρα την Καλαμπάκα, προτίθεται μάλιστα να αναπτύξει μία διαρκή συνεργασία με τη Διεύθυνση του Παιδικού Χωριού SOS στο Πλαγιάρι, απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση να παιδιά και τις οικογένειές τους για επίσκεψη στην πόλη των Μετεώρων, με δωρεάν διαμονή και διατροφή.

Τρίκαλα: Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Τρικάλων στηρίζει το Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης
Το λογότυπο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Τρικάλων

Το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου είναι το δεύτερο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα και λειτουργεί από το 1997, ενώ εγκαινιάσθηκε τον Οκτώβριο του 1998 από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο. Οικοδομήθηκε σε έκταση 29 στρεμμάτων, η οποία αποκτήθηκε το 1991 χάριν του κληροδοτήματος LEON PISANI. Αποτελείται, δε, από 10 σπίτια οικογενειών SOS για 60 παιδιά, τον Ξενώνα προστασίας και θεραπείας κακοποιημένων βρεφών και νηπίων, διάφορα εργαστήρια και χώρους γραφείων, βιβλιοθήκης, μελετητήριο κ.λπ., ενώ στον περιβάλλοντα χώρο έχουν αναπτυχθεί γήπεδα, παιδικές χαρές και το ανοικτό θέατρο “Αλίκη Βουγιουκλάκη”. Στο Παιδικό Χωριό απασχολούνται 27 άτομα σε ημερήσια βάση (επιστημονικό, παιδαγωγικό και διοικητικό προσωπικό) ενώ το σύνολο των κτιριακών εγκαταστάσεων είναι 3.500 τετραγωνικά μέτρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος