Τίτλοι Περιφέρειας 8-4-2019 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Ρόδος

Στα δύο είναι «κομμένη» η Κάρπαθος, λόγω των κατολισθήσεων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού. Από την έντονη βροχόπτωση φούσκωσαν οι ποταμοί και χώρισαν τον οικισμό του Διαφανιού, ενώ ζημιές υπέστησαν οι καλλιέργειες στην περιοχή Αυλώνα.

Ιωάννινα

Με βαριές «καμπάνες» «φιλοδώρησε» το Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων τα εννέα μέλη της σπείρας που, με επίκεντρο το Δελβινάκι, διακινούσαν παράνομα μετανάστες από την Αλβανία στην Ελλάδα. Ο αρχηγός του κυκλώματος τιμωρήθηκε με 163 χρόνια κάθειρξη και ο πρόεδρος της κοινότητας Δελβινακίου με εννιαετή φυλάκιση.

Λάρισα

Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα στον επαρχιακό δρόμο Αχιλλείου-Νίκης του δήμου Κιλελέρ. 56χρονος βρήκε τραγικό θάνατο όταν το αυτοκίνητό του βγήκε από τον δρόμο, ανατράπηκε και έπεσε σε ρέμα.

Ζάκυνθος

Ο δήμος Κεφαλονιάς ανακοινώνει ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί η δημοπράτηση του έργου της αντικατάστασης εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Ληξουρίου, που μελετήθηκε και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ από τον Δήμο, προϋπολογισμού 2.800.000 ευρώ περίπου-το οποίο αφορά την αντικατάσταση των «ένοχων» -όπως χαρακτηρίζονται- αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης.

Ηράκλειο

Πέντε σχολές και 18 τμήματα περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου για το ΤΕΙ Κρήτης το οποίο αναβαθμίζεται και πλέον θα ονομάζεται Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Σέρρες

Τη θεατρική Άνοιξη Εφήβων διοργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τις 8 έως τις 14 Απριλίου.

Καβάλα

Ξεκινά σήμερα η δεύτερη «Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Οι πολίτες θα ενημερωθούν για τη σωματική και ψυχική υγεία, την άσκηση, τη διατροφή, την προληπτική ιατρική, την αναπηρία, την τρίτη ηλικία, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τα μεταδιδόμενα νοσήματα.

Χανιά

Την Παρασκευή θα επισκεφθεί τα Χανιά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, και, μαζί με τον δήμαρχο, Τάσο Βάμβουκα, θα υπογράψουν το προσύμφωνο για την παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον Δήμο Χανίων. Στο προσύμφωνο έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, για το σχέδιο αξιοποίησης της έκτασης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου.

Βόλος

Κέντρο ενημέρωσης για την ενάλεια πολιτιστική κληρονομιά της Αλοννήσου θα λειτουργήσει άμεσα στο πλαίσιο του προγράμματος «Bluemed» που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ορεστιάδα

Στο τέλος του καλοκαιριού του 2019 εκτιμάται ότι θα γίνει η ανάρτηση του Κτηματολογίου στις περιοχές Ορεστιάδας και Διδυμότειχου. Τα γραφεία κτηματογράφησης των δύο πόλεων συνεχίζουν, πάντως, να δέχονται εκπρόθεσμες δηλώσεις.

Πύργος

Την εκτίμηση ότι το αργότερο σε δύο εβδομάδες όλα τα δίκτυα του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων θα δώσουν νερό εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, ενόψει της νέας αρδευτικής περιόδου.

Κοζάνη

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με το ποσό των 2,1 εκατομμυρίων ευρώ εντάχθηκε το Εσωτερικό Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Νέου Κομάνου Κοζάνης, το οποίο θα καταλήγει στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων της Πτολεμαΐδας.

Φλώρινα

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει αύριο η τράπεζα αίματος της εκκλησίας του Αμυνταίου.

Κέρκυρα

Με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων ποδηλατών πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα η 12η ποδηλατοπορεία με τη διοργάνωση των συλλόγων «Ορθοπεταλιά» και «Στήριξη κατά των εξαρτήσεων». Κύριο αίτημα η λειτουργία των ποδηλατόδρομων της πόλης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ