Τίτλοι Περιφέρειας 7-5-2019 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Τρίπολη

Κρατούμενος βρέθηκε νεκρός στο Αστυνομικό τμήμα Γυθείου. Διεξάγεται έρευνα από την Αστυνομία για να πέσει φως στην υπόθεση.

Ρόδος

Συνεχίζεται η έρευνα και περισυλλογή δολωμάτων από δασοφύλακες, θηροφύλακες και δημοτικούς υπαλλήλους της νότιας Ρόδου. Άγνωστοι δράστες στις περιοχές της Απολακκιάς και της Αρνίθας δηλητηριάζουν ζώα -ξεπέρασαν τα 50- πετώντας φόλες με δραστική ουσία το υδροκυάνιο, το οποίο είναι ακαριαία θανατηφόρο -και συνεπώς πολύ επικίνδυνο, τόσο για τα ζώα, όσο και για ανθρώπους.

Κοζάνη

Ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, για τη δημιουργία του μικρού υδροηλεκτρικού έργου, συνολικής ισχύος 3,2 MW, στον ποταμό Βενέτικο, στη θέση «Αγία Παρασκευή» του οικισμού Τρικώμου Γρεβενών, κατέθεσαν οι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.

Πάτρα

Το πρώτο δοκιμαστικό του ταξίδι από την Πάτρα προς την Κάτω Αχαΐα έκανε χθες το μεσημέρι ο Προαστιακός, προκειμένου να διαπιστωθεί η λειτουργικότητα των σιδηροτροχιών και να εντοπιστούν τυχόν προβλήματα και ελλείψεις.

Τρίκαλα

«Πράσινο φως» από το Περιφερειακό Συμβούλιο για υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του δρόμου από τον κόμβο του Μύλου Τσαγκάδα μέχρι τη γέφυρα Καραβόπορου, στην Τρικάλων-Πύλης.

Ηράκλειο

Εντός των ημερών θα προχωρήσει ο ΕΛΓΑ στην αναγγελία για τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν τα αμπέλια στον νομό Ηρακλείου από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν την περασμένη Κυριακή. Κλιμάκιο του οργανισμού έχει ξεκινήσει τους ελέγχους στις πληγείσες περιοχές.

Κομοτηνή

«Άνοιξε ο δρόμος» για την ανέγερση του κτιρίου του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης και του Ειδικού Εκπαιδευτικού Κέντρου για άτομα με αναπηρίες, καθώς ολοκληρώθηκαν οι ρυμοτομικές μελέτες και το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Κέρκυρα

Στη Διοίκηση του νεοσύστατου Δικτύου Πολιτών των Μεσογειακών Ιστορικών Πόλεων συμμετέχει η Κέρκυρα. Η τρίτη συνάντηση του δικτύου πραγματοποιήθηκε στη Βενετία, με κύριο θέμα συζήτησης τη φέρουσα τουριστική ικανότητα των ιστορικών πόλεων της Μεσογείου.

Πύργος

Θεματική περιήγηση με θέμα, «Άλτις 1875-2018», ακολουθώντας τα χνάρια των ερευνητών αρχαιολόγων, διοργανώνει Πέμπτη και Παρασκευή στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας στο πλαίσιο των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών.

Λάρισα

«Θρασύτατη» ληστεία σημειώθηκε χθες βράδυ σε κατάστημα γεωργικών εφοδίων στον Τύρναβο. Δυο άγνωστοι, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εισέβαλαν στο κατάστημα, ακινητοποίησαν και έδεσαν τον ιδιοκτήτη, και άρπαξαν από το χρηματοκιβώτιο σημαντικό χρηματικό ποσό. Οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους.

Χανιά

Τα γραφεία της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία στο Ακρωτήρι στους Τάφους των Βενιζέλων διέρρηξαν άγνωστοι. Οι δράστες «ξήλωσαν» τα κάγκελα από το παράθυρο του γραφείου του ναού και έτσι κατάφεραν να μπουν στον χώρο, όπου για λόγους ασφαλείας φυλάσσονταν δεκάδες τάματα πιστών. Άρπαξαν τιμαλφή αξίας και προσωπικά αντικείμενα, ενώ προξένησαν μεγάλες φθορές στα γραφεία του ενοριακού ναού.

Καβάλα

Νέα πρωτιά για Καβαλιώτισσα σκακίστρια. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών που έγινε στα Τρίκαλα, η 16χρονη Μάγδα Μιχαηλίδου, με 6 βαθμούς σε επτά αγώνες, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Ιωάννινα

Οι νέες υποδομές στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες» παραδίδονται στο κοινό. Τα εγκαίνια θα γίνουν αύριο το μεσημέρι, με την έναρξη του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ