Τίτλοι Περιφέρειας 3-7-2018 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις από τν Περιφέρεια σε τίτλους.

Καρδίτσα

Τα δραματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Καρδίτσας, λόγω έλλειψης ιατρικού και όχι μόνο προσωπικού, ωθούν τους φορείς της Καρδίτσας σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 6 Ιουλίου, στις 9.30 το πρωί, έξω από το νοσοκομείο.

Ρόδος

Οι γιατροί ειδικότητας Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας και Παιδιατρικής του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου αρνούνται την ένταξή τους στις Τοπικές Μονάδες Υγείας, όσο και στον θεσμό του οικογενειακού ιατρού, μέσω των συμβάσεων με τον ΕΟΠΠΥ, επειδή θεωρούν απαξιωτικές τις αμοιβές.

Βόλος

Σε νέα φάση το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. H πρόταση για την ανάπτυξή του, μετά τη συνένωσή του με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κοινοποιήθηκε χθες βράδυ στις πρυτανικές αρχές, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να επισκεφθεί Βόλο και Λάρισα ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το σχέδιο νόμου.

Ιωάννινα

Συστήματα πυροπροστασίας προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ με δικαιούχους την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια μέσω του ΕΠ «Ήπειρος 2014-2020».

Λάρισα

245 έγκυες γυναίκες, αρκετές, μάλιστα, με τους συζύγους τους, παρακολούθησαν τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού στη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας το πρώτο εξάμηνο του 2018. Πρόκειται για μια προσπάθεια, μοναδική πανελλαδικά, που υλοποιείται με τη στήριξη της Περιφερειακής Αρχής.

Ορεστιάδα

Εντατικοποιούνται οι δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών στο σύνολο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών. Οι εφαρμογές θα πυκνώσουν, τόσο από εδάφους όσο και από αέρος, για να περιοριστεί η προσωρινή αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.

Πάτρα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της εκστρατείας για τη μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό Κόλπο. Η εκστρατεία αφορούσε 14 Δήμους, ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016, και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2018.

Ηράκλειο

Σε νέα, δωρεάν διανομή 2.000 οικιακών συλλεκτών ανακύκλωσης προχωρά τις επόμενες μέρες η Υπηρεσία Ανακύκλωσης του δήμου Ηρακλείου.

Τρίκαλα

Με ποσό 200.000 ευρώ χρηματοδοτείται ο Δήμος Καλαμπάκας για την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού στις παιδικές χαρές, μέσα από το επενδυτικό πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΦιλόΔημος 2».

Χανιά

Έως τον Σεπτέμβριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης των στεγών των σχολικών μονάδων στον Δήμο Χανίων, οι οποίες ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τρίπολη

«Τρέχουμε για την Τρίτη Ηλικία», είναι ο αγώνας δρόμου πέντε χιλιομέτρων που διοργανώνει το Γηροκομείο Σπάρτης, την Τετάρτη 4 Ιουλίου, με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας ως προς την τρίτη ηλικία. Ο αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης.

Καβάλα

Πολύ ικανοποιητική είναι η τουριστική κίνηση στη Θάσο, με αύξηση τουριστών από Ρουμανία και Βουλγαρία σε σχέση με πέρυσι.

Κομοτηνή

Υπογράφηκε χθες η σύμβαση για την ανέγερση σύγχρονου κυνοκομείου στην Ξάνθη. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου βρίσκεται στην τελική ευθεία, καθώς άμεσα ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής του.

Κοζάνη

Στην αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της Κοζάνης, μέσω συμμετοχής σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου προχωρούν ο Δήμος Κοζάνης και ο Εμπορικός Σύλλογος, με στόχο να αναδειχθεί η αγορά του κέντρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ