Τίτλοι Περιφέρειας 29-6-2018 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Καβάλα

Τραγική παραμένει η κατάσταση στον δήμο Νέστου, με τα νερά να λιμνάζουν ή να μεταφέρονται σε άλλες περιοχές, αναζητώντας διέξοδο στη θάλασσα. 120.000 στρέμματα καλλιεργειών είναι πλημμυρισμένα, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούν να απομακρύνουν τις λάσπες από σπίτια, υπόγεια και καταστήματα. Περιοχές του δήμου Νέστου έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ορεστιάδα

Αυξάνεται η ανησυχία των κτηνιατρικών υπηρεσιών του Έβρου μετά την εμφάνιση και δεύτερου κρούσματος πανώλης των μικρών μηρυκαστικών σε περιοχή κοντά στα βουλγαροτουρκικά σύνορα. Πρόκειται για ζωονόσο που έχει να εμφανιστεί 30 χρόνια στον ελλαδικό χώρο και οδήγησε τις αρμόδιες αρχές στη λήψη αυξημένων μέτρων επιτήρησης σε βάθος 10 χιλιομέτρων κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών και ελληνοτουρκικών συνόρων.

Τρίπολη

37 άντρες, τρεις γυναίκες και επτά παιδιά, όλοι πρόσφυγες και μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοπλοϊκό, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν χθες, από το Λιμενικό, στη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου Ταίναρου, μεταξύ Λακωνικού και Μεσσηνιακού κόλπου.

Φλώρινα

Μεγάλα προβλήματα δημιούργησε η υπερχείλιση του ποταμού Σακουλέβα σε οικίες στην τοπική κοινότητα Αρμενοχωρίου του Δήμου Φλώρινας, πλημμυρίζοντας αρκετά υπόγεια σπιτιών που βρίσκονται δίπλα στο ποτάμι. Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στον κάμπο του Μεσόκαμπου, όπου πλημμύρισαν χωράφια καταστρέφοντας αρκετές καλλιέργειες.

Πύργος

Με προσφυγή στη δικαιοσύνη απειλεί η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, εάν δεν προχωρήσουν άμεσα οι εκτιμήσεις στις καλλιέργειες που έχουν πληγεί από τις καιρικές συνθήκες. Παρέμβαση και του Δημάρχου Ήλιδας, Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και τους βουλευτές.

Πάτρα

Παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΕΛΓΑ Αγρινίου πραγματοποιούν κτηνοτρόφοι της περιοχής. Διαμαρτύρονται, μεταξύ των άλλων, και για τις τιμές διάθεσης των προϊόντων τους.

Χανιά

Ολοκληρώνεται ο κύκλος των κινητοποιήσεων των αγροτών, εντός του Ιουνίου, στα Χανιά, με τους αγρότες να διαμαρτύρονται σήμερα για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, τα υψηλά ασφάλιστρα του ΟΓΑ και τις κατασχέσεις ακίνητων περιουσιών.

Καρδίτσα

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, είχε σήμερα το πρωί ο διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας Βάιος Βαρελάς, στη διάρκεια της οποίας υπήρξε δέσμευση ότι στην προκήρυξη για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας θα περιληφθούν και δυο μόνιμοι γιατροί για την παιδιατρική κλινική.

Κέρκυρα

Επιστολή με την οποία επισημαίνουν το πολύχρονο πρόβλημα της έλλειψης σχολικής στέγης στην περιοχή Κοντόκαλι απέστειλε ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ζητώντας να αρθεί το πρόβλημα απόκτησης οικοπέδου για την ασφαλή στέγαση των μαθητών.

Τρίκαλα

Μειώνει σε ποσοστό 10% ο Δήμος Τρικκαίων τα τροφεία σε παιδικούς σταθμούς και κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

Ιωάννινα

Η ανάπτυξη της Ηπείρου προϋποθέτει βελτίωση της κτηνοτροφίας, αξιοποίηση των φυσικών πόρων, ανάδειξη του αγροτουρισμού και οργάνωση των παραγωγών, σύμφωνα με την έκθεση για τον πρωτογενή τομέα που συνέταξε το παράρτημα Ηπείρου του ΓΕΩΤΕΕ.

Κομοτηνή

«Ουραγός είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης σε θέματα απορροφητικότητας ΕΣΠΑ, καθώς ο δείκτης κυμαίνεται στο 11, 92%». Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Δίκτυο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και της παράταξης «Κοινωνική Συμμαχία», Φώτης Καραλίδης.

Βόλος

«Πρεμιέρα» χθες για τα έργα του τρίτου κυκλικού κόμβου στο Τελωνείο, με μεγάλες ουρές στους δρόμους εκτροπής της κυκλοφορίας.

Κοζάνη

Την προμήθεια και εγκατάσταση 13 νέων φωτοβολταϊκών σταθμών σε δημοτικά κτίρια -που ισοδυναμούν με την ενέργεια την οποία χρειάζονται 75 νοικοκυριά- ενέκρινε ο Δήμος Κοζάνης, προκειμένου να προστεθούν στους ήδη εγκαταστημένους 18 φωτοβολταϊκούς σταθμούς.

Ηράκλειο

Ξεκινά απόψε στη Σητεία Λασιθίου το 6ο Μεσογειακό και Ραδιοφωνικό Φεστιβάλ, με καλλιτεχνικά σχήματα που για τρεις βραδιές θα ταξιδέψουν τον κόσμο στις μουσικές της Μεσογείου. Το φεστιβάλ θα μεταδοθεί ζωντανά από τα ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΤ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ