Τίτλοι Περιφέρειας 28-6-2018 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Χανιά

Στη σύλληψη ενός Χανιώτη για εμπρησμό προχώρησαν οι αρχές, μετά την τρίτη κατά σειρά πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Μακρύ Τοίχος το απόγευμα της Τρίτης. Οι έρευνες, τα στοιχεία και οι μαρτυρίες οδήγησαν το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον δράστη, ο οποίος και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Κέρκυρα

Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις κατοίκων της Λευκίμμης που αντιδρούν στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Νότου, λύση την οποία προκρίνει η δημοτική αρχή προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο με την αποκομιδή απορριμμάτων στο νησί.

Βόλος

Τα Κανάλια «πνίγηκαν» από τη νεροποντή επειδή μεγάλο μέρος το οικισμού είναι χτισμένο πάνω σε δασικές εκτάσεις όπου υπήρχαν ρέματα, μετά την επέκταση των πολεοδομικών ορίων του οικισμού τη δεκαετία του 1980, επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου η τοπογράφος-μηχανικός Γραμματή Μπακλατσή.

Φλώρινα

Την παράταση της κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των τοπικών κοινοτήτων Αναργύρων, Βαλτονέρων, Ροδώνα, Πεδινού και Φανού του Δήμου Αμυνταίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση συνεπειών που προέκυψαν εξαιτίας κατολισθήσεων και ρηγματώσεων εδαφών, αποφάσισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης.

Πάτρα

Το ενδεχόμενο να ανακύψουν ζητήματα στη μεταφορά των μαθητών μετά την υποχρεωτική φοίτηση προνηπίων τονίζεται σε επιστολή της Περιφέρειας προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και στους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών.

Ιωάννινα

Πρωτοποριακές μέθοδοι και υψηλές επιδόσεις και σε περιπτώσεις καρδιολογικής ανεπάρκειας, στη Β΄ Καρδιολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Κομοτηνή

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τη ρύθμιση των αγροτικών δανείων, κάτι που γίνεται πρώτη φορά, σε μια προσπάθεια να γλιτώσουν οι αγρότες από την «αγχόνη» των χρεών.

Καρδίτσα

Τη χορήγηση πιστώσεων για την ολοκλήρωση της Παραμεγδόβιας οδικής σύνδεσης Αγρινίου-Καρδίτσας ζητούν με υπόμνημά τους 42 σύλλογοι της Καρδίτσας και της Ευρυτανίας.

Ζάκυνθος

Παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή Ζακύνθου, Σταύρου Κοντονή, έγινε η παράδοση της στρατιωτικής γέφυρας που εγκαταστάθηκε από τη Μονάδα Μελετών και Κατασκευών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην περιοχή του Αγίου Χαραλάμπη, για να λύσει προσωρινά το κυκλοφοριακό πρόβλημα σε ένα μεγάλο τμήμα του νησιού, ενώ τον υπουργό Πάνο Καμμένο εκπροσώπησε ο αρχηγός ΓΕΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Τρίπολη

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ οργανώνεται εκδήλωση αφιερωμένη στον Γιάννη Ρίτσο το Σάββατο, στις 7 το απόγευμα, στο κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης.

Κοζάνη

Αρχίζει αύριο, Παρασκευή, και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, το 7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που διοργανώνει η «Άρσις» στο «Βαλταδώρειο» Γυμνάσιο Κοζάνης. Το τριήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει ανοιχτές συζητήσεις, παιδικό φεστιβάλ, εργαστήρια, συναυλίες, προβολή ταινιών και ντοκιμαντέρ, εικαστικές εκθέσεις και πολλές άλλες δράσεις και δρώμενα.

Ρόδος

Συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα στη Ρόδο ένας 47χρονος ημεδαπός και δυο αλλοδαποί ηλικίας 34 και 30 ετών, κατηγορούμενοι για παράνομη πώληση συσκευασιών με «αέριο γέλιου». Κατασχέθηκαν πέντε φιάλες νοσοκομειακού τύπου και πλήθος μπαλονιών.

Τρίκαλα

Δύο άνδρες συνελήφθησαν στα Τρίκαλα για παράνομο ηλεκτρονικό στοιχηματισμό. Διαχειρίζονταν λογαριασμό σε παράνομη στοιχηματική εταιρία στο διαδίκτυο, παρέχοντας υπηρεσίες σε τρίτα άτομα. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν εννέα ηλεκτρονικούς υπολογιστές, επτά κινητά τηλέφωνα, χρηματικό ποσό 240 ευρώ και ιδιόχειρες σημειώσεις σχετικές με στοιχηματισμό αγώνων.

Καβάλα

68 ταινίες που εξέλεξε η προκριματική επιτροπή θα διεκδικήσουν τα βραβεία στο φετινό διαγωνιστικό του 41ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Από αυτές, οι τέσσερις είναι ντοκιμαντέρ και οι δύο animation.

Πύργος

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών θα πραγματοποιηθεί φέτος το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Ιουλίου στο Θέατρο Δρούβα της Αρχαίας Ολυμπίας. Το Φεστιβάλ διοργανώνει η Μικτή Χορωδία Πύργου, με τη συμπαράσταση της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, και θα συμμετάσχουν οκτώ χορωδίες, μεταξύ των οποίων και η περίφημη χορωδία Agusta της Ιταλίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ