Τίτλοι Περιφέρειας 27-6-2018 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Ορεστιάδα

Τρεις νεκροί και επτά τραυματίες, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, είναι ο απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη το πρωί στην Εγνατία Οδό, μεταξύ Μάκρης και Μέστης Έβρου. Και τα δέκα άτομα ήταν πρόσφυγες τους οποίους μετέφερε ο διακινητής και οδηγός οχήματος που ανατράπηκε και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες του δρόμου. Ο άνδρας εγκατέλειψε το αυτοκίνητο αμέσως μετά το δυστύχημα, διέφυγε και αναζητείται.

Κέρκυρα

Σε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία κατά τη διάρκεια περιστατικών έντασης που καταγράφηκαν στη Λευκίμμη μετά την έλευση δυνάμεων ΜΑΤ προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος πρόσβασης προς τον ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας, ενώ απόφαση του ΣτΕ ζητά την προσωρινή εναπόθεση σε αυτόν έως και 8.000 τόνων απορριμμάτων έως την τελική απόφαση του αρμόδιου τμήματος. Φορείς της Κέρκυρας αλλά και κόμματα ζητούν την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από τη Λευκίμμη προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση γύρω από τον ΧΥΤΑ.

Ηράκλειο

Θύματα αστυνομικής βίας καταγγέλλουν ότι έπεσαν δύο 18χρονοι Ηρακλειώτες στη διάρκεια του φεστιβάλ των Ματάλων. Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση παράγγειλε ο εισαγγελέας Ηρακλείου, ενώ από τις αστυνομικές αρχές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δύο νεαρών για αντίσταση και απείθεια.

Πύργος

Από αγωνία διακατέχονται εκατοντάδες αγρότες στην Ηλεία λόγω των πλημμυρών στις καλλιέργειές τους από τη συνεχιζόμενη βροχόπτωση και των ζημιών που προκαλούν, κυρίως στα κηπευτικά.

Βόλος

Να υπαχθεί η ευρύτερη περιοχή των Καναλίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο δήμος Ρήγα Φεραίου, καθώς η «Νεφέλη» προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε υποδομές, σπίτια και καλλιέργειες.

Τρίκαλα

Σε δεξαμενή πετρελαίου που αποξήλωσε ιδιώτης για καθαρισμό αποδίδεται η ρύπανση του Ληθαίου ποταμού η οποία διαπιστώθηκε χθες. Το ρυπογόνο υγρό διοχετεύτηκε στο ποτάμι μέσω του δικτύου ομβρίων υδάτων. Άμεση αντίδραση από τον Δήμο Τρικκαίων. Επιλήφθηκαν του περιστατικού οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Λάρισα

47χρονος που έκλεψε ιατρικό εξοπλισμό από ιατρείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα από τις αστυνομικές αρχές.

Φλώρινα

Μείωση στον ΕΝΦΙΑ γίνεται μόνο σε περιπτώσεις όπου το κτίσμα έχει μερική έλλειψη στέγης ή άλλες ουσιώδεις βλάβες, αναφέρει μεταξύ άλλων η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, στην απάντησή της σχετικά με την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των κοινοτήτων Αναργύρων, Βαλτονέρων, Πεδινού, Ροδώνα και Φανού που καταστράφηκαν από την κατολίσθηση του ορυχείου Αμυνταίου.

Ιωάννινα

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, κατέθεσε χτες στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την ενοποίηση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου και παράλληλα την ενοποίηση Ιονίου Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Στο υπό ενοποίηση Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δημιουργούνται τέσσερις σχολές και 11 τμήματα.

Ρόδος

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Ογκολογικό τμήμα στο Νοσοκομείο της Ρόδου. Οι πρώτοι ογκολογικοί και αιματολογικοί ασθενείς δέχθηκαν θεραπεία στο νέο τμήμα, το οποίο έχει εξοπλιστεί πλήρως από τον Σύλλογο Στήριξης Καρκινοπαθών.

Κομοτηνή

Να σταθμεύει μόνιμα ένα ασθενοφόρο στην παραλιακή ζώνη του δήμου Μαρωνείας Σαπών ζητούν με επιστολή τους από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, τα μέλη της Δημοτικής Παράταξης Μαρωνείας Σαπών «Αλληλεγγύη Ανάπτυξη Ανανέωση».

Καβάλα

Ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων αύριο το πρωί στην Καβάλα, για τις γυναίκες πρόσφυγες και τα παιδιά τους, τις γυναίκες πρόσφυγες επιζήσασες έμφυλης βίας, τη φιλοξενία τους και τον τρόπο με τον οποίο καταγράφηκαν στην Ηλεκτρονική Βάση Δεδομένων.

Κοζάνη

Θετικά γνωμοδότησε το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης επί των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκατάσταση έξι σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με τη χρήση βιορευστών, εντός των ορίων του δήμου Κοζάνης. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Τρίπολη

Το Σχολικό Συγκρότημα του Δήμου Σπάρτης -2ο Γυμνάσιο Σπάρτης, 3ο Γυμνάσιο Σπάρτης, 2ο Λύκειο Σπάρτης- είναι και επίσημα το ένα από τα 18 σχολικά συγκροτήματα πανελλαδικά που εντάσσεται στην πιλοτική δράση «ΕΜΑΥΤΙΩΝ» και αφορά τη διαμόρφωση αθλητικών εγκαταστάσεων σχολικών αύλειων χώρων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ