Τίτλοι Περιφέρειας 26-3-2018 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Ιωάννινα

Πανελλήνια κατακραυγή για το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που εμφανίζει δύο στρατιώτες να κακοποιούν με αγριότητα σκύλο και να τον πετούν σε γκρεμό, στο φυλάκιο Πληκάτι Κόνιτσας. Οι δράστες φέρεται να έχουν ταυτοποιηθεί. Την τιμωρία τους ζητά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Βόλος

Κατάληψη στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου πραγματοποίησαν σήμερα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών, απαιτώντας ανάκληση της άδειας καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Συναντήθηκαν με τη γενική γραμματέα του υπουργείου, Χριστίνα Μπαριτάκη, η οποία υποσχέθηκε να προωθήσει το αίτημα για πραγματοποίηση σύσκεψης στον Βόλο υπό τον κ. Φάμελλο, μετά το Πάσχα.

Χανιά

Νέο φαινόμενο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης στην Κρήτη από χθες Κυριακή και σήμερα Δευτέρα, με υπερβάσεις αιωρούμενων σωματιδίων, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης. Ανοιχτά τελικά σήμερα τα σχολεία στα Χανιά με απόφαση του Δημάρχου και μετά από συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς.

Ορεστιάδα

Σε κατάσταση προχωρημένης σήψης βρέθηκαν οι σοροί δύο μεταναστών σε κτίριο εντός εγκαταλελειμμένου οικισμού στον Πόταμο του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος των δύο μεταναστών προήλθε από εγκληματική ενέργεια.

Ρόδος

«Στόχος μας είναι η αποσυμφόρηση των νησιών και παράλληλα η ύπαρξη ισορροπίας δικαιωμάτων και να υλοποιούνται από τη μια τα δικαιώματα των προσφύγων, με βάση τις διεθνείς συμβάσεις, και συγχρόνως να εξυπηρετούνται τα δικαιώματα του ντόπιου πληθυσμού και η οικονομική ζωή των νησιών», δήλωσε στην ΕΡΤ Ρόδου από την Κω ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

Πύργος

Ένα βραχυκύκλωμα στην ηλεκτρική εγκατάσταση προκάλεσε αναστάτωση στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Το βραχυκύκλωμα προκλήθηκε στο μικροβιολογικό εργαστήριο, με αποτέλεσμα το μισό κτίριο να γεμίσει με καπνούς και να μείνει χωρίς ρεύμα.

Πάτρα

Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν χθες βράδυ σε περιοχές του Δήμου της Δυτικής Αχαϊας. Κύριο χαρακτηριστικό, η ισχυρή χαλαζόπτωση, που προκάλεσε ζημιές στις καλλιέργειες.

Φλώρινα

Συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του ΑΗΣ Αμυνταίου, για την οποία, όπως είπε, έχουν κατατεθεί τρεις προτάσεις, με σκοπό την αξιοποίησή του για βιομηχανική χρήση, υπογραμμίζοντας πως έτσι διασφαλίζονται τόσο οι θέσεις εργασίας όσο και η συνέχιση της τηλεθέρμανσης της ευρύτερης περιοχής Αμυνταίου Φιλώτα.

Καβάλα

Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης στον Βιολογικό Σταθμό της Άσπρης Άμμου του Δήμου Καβάλας για να λυθεί το πρόβλημα της διαρροής λυμάτων στη θάλασσα.

Καρδίτσα

Αδιαπραγμάτευτοι οι φορείς της Καρδίτσας στο θέμα της παραμονής και περαιτέρω αναβάθμισης των τεσσάρων τμημάτων ΤΕΙ που λειτουργούν ήδη, όπως ειπώθηκε σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στην περιφερειακή ενότητα, με θέμα τη δημιουργία του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Κομοτηνή

Στην Κομοτηνή βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, για επιτόπια επίσκεψη στο οικόπεδο όπου θα ανεγερθεί το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής, και ενημερώθηκε και από το ρυμοτομικό σχέδιο που έχει ήδη εκπονηθεί.

Κοζάνη

Ιατρείο διακοπής καπνίσματος λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, στο πλαίσιο εφαρμογής της Αντικαπνιστικής Νομοθεσίας του υπουργείου Υγείας.

Ζάκυνθος

Σε σύσκεψη-συνέλευση καλεί τα μέλη του, σήμερα στις 7.30 στο Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, το τοπικό Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, όπου και θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Σοφός.

Λάρισα

Εντείνουν τους ελέγχους στην αγορά ενόψει του Πάσχα τα κλιμάκια των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας. «Θα προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και θα πατάξουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας και διαφθοράς», δήλωσε ο περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός.

Τρίπολη

Στην Κένυα θα ταξιδεύουν τα Λακωνικά προϊόντα μετά το πρωτόκολλο συνεργασίας που θα υπογραφεί μεταξύ επιμελητηρίου Λακωνίας και Προξενείου Κένυας, σε εκδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη στους Μολάους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ