Τίτλοι Περιφέρειας 2-7-2018 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Κέρκυρα

Συνεχίζεται η αποκομιδή απορριμμάτων στην Κέρκυρα παράλληλα με τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της Λευκίμμης για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ στην περιοχή τους. Σε τακτική δικάσιμο παραπέμπονται οι συλληφθέντες των επεισοδίων που σημειώθηκαν κατά τις πρώτες ημέρες έλευσης στη Λευκίμμη δυνάμεων ΜΑΤ για την περιφρούρηση του ΧΥΤΑ. Έκκληση να φύγουν οι αστυνομικές δυνάμεις κάνουν φορείς και εκπρόσωποι κομμάτων.

Κοζάνη

Το ενδεχόμενο να πλημμυρίσει η πόλη της Πτολεμαΐδας, εφόσον επαναληφθούν τα πρόσφατα ακραία φαινόμενα, επισημαίνουν αγρότες της περιοχής, επειδή η Περιφερειακή Τάφρος, το μοναδικό αντιπλημμυρικό έργο, μετατράπηκε σε σκουπιδότοπο.

Τρίπολη

Περιβαλλοντικό έγκλημα έχει συντελεστεί στις Αρχαίες Κλεωνές του Δήμου Νεμέας. Ασυνείδητοι πέταξαν σε ρέμα 12 δεξαμενές με αντίστοιχους τόνους λάδι. Οι αρχές ερευνούν την υπόθεση.

Ρόδος

Σήμερα απολογείται ο 24χρονος Σουηδός, προσωρινά κάτοικος Ρόδου, που διώκεται για βιασμό από δύο ή περισσότερους δράστες από κοινού και κατά συρροή τουριστριών που εντόπιζαν σε μπαρ του κέντρου και εκμεταλλευόμενοι τη μέθη τους.

Χανιά

Ένας 24χρονος συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής σε περιοχή του Δήμου Αμαρίου, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε σε βάρος 63 χρόνων συγχωριανού του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, χθες το μεσημέρι, ο 24χρονος λόγω προσωπικών διαφορών πυροβόλησε με πιστόλι σε βάρος του 63 χρόνων άντρα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Λάρισα

Τραγικό θάνατο βρήκε 25χρονος Λαρισαίος όταν, επιστρέφοντας από διασκέδαση στο σπίτι του, το μηχανάκι που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του, ανατράπηκε και προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού, στη συνοικία της Νέας Πολιτείας.

Πάτρα

Φωτιά ξέσπασε σε νταλίκα που μετέφερε χρώματα στις 5.30 το πρωί στην εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών. Το όχημα βρισκόταν εν κινήσει στο ύψος του Ξυλόκαστρου. Ερευνώνται τα αίτια.

Βόλος

Από την Κίνα μέχρι την Κόστα Ρίκα και τη Βραζιλία, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει δημιουργήσει πλέον ένα ευρύ δίκτυο συνεργασίας με 350 πανεπιστήμια του εξωτερικού, προσφέροντας τη δυνατότητα στους φοιτητές να πραγματοποιήσουν σπουδές σε μακρινές χώρες και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις παραστάσεις τους.

Τρίκαλα

Την παρέμβαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό, Ευάγγελο Αποστόλου, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης, για την αποζημίωση αγροτών οι καλλιέργειες των οποίων έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές τις τελευταίες ημέρες από κοπάδια αγριόχοιρων.

Ιωάννινα

Οι παραλίες της Κορωνησίας Δήμου Αρταίων εντάσσονται στη δράση για την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με ειδικές ενάγκες, ύστερα από την απόφαση που έλαβε το υπουργείο Οικονομίας. Το έργο είναι προϋπολογισμού 240.000 ευρώ.

Καρδίτσα

Δύο εμβληματικά έργα για την Αργιθέα, οι σήραγγες Τυμπάνου και Φυλακτής-Πετρίλου, αποτελούν προτεραιότητες για την περιοχή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, δήμαρχος Μουζακίου, Γιώργος Κωτσός στο Παναργιθεάτικο Αντάμωμα.

Ορεστιάδα

Μόνιμη έκθεση με προσωπικά αντικείμενα του μουσικού και ερμηνευτή των δημοτικών τραγουδιών Χρόνη Αηδονίδη θα φιλοξενείται από τις 8 Ιουλίου στην κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Μητρόπολης Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας-Σουφλίου, στο Διδυμότειχο.

Καβάλα

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη» στην Καβάλα , το Σαββατοκύριακο, 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου Παμπαίδων-Πανκορασίδων, όπου συμμετείχαν 1.100 αθλητές.

Ηράκλειο

Με τη συναυλία της Λίνας Νικολακοπούλου και του Θοδωρή Βουτσικάκη, απόψε στις 9, στην πλατεία Ελευθερίας, ξεκινά το φετινό φεστιβάλ του δήμου Ηρακλείου, «Τέχνη Καθ΄οδόν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ