Τίτλοι Περιφέρειας 10-4-2018 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Χανιά

Ξεκίνησε σήμερα η αντιπυρική περίοδος για την Κρήτη. Λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προκύπτει από τη λειψυδρία, η αντιπυρική περίοδος, η οποία λήγει στις 31 Οκτωβρίου, ξεκινά φέτος τρεις εβδομάδες νωρίτερα.

Ιωάννινα

Σε εξέλιξη η ευρεία κατολίσθηση στην Κρυοπηγή Πρέβεζας. Έχει μετακινηθεί έκταση περίπου 200 στρεμμάτων, διαλύοντας δρόμους και καλλιέργειες. Γνώριμο για την περιοχή το φαινόμενο λόγω γεωμορφολογίας και βροχοπτώσεων.

Ορεστιάδα

Παρατάθηκε έως την Παρασκευή η περίοδος δήλωσης ζημιάς από πλημμύρες για τους παραγωγούς του νομού Έβρου. Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ πραγματοποίησε το πρωί περιοδεία σε πλημμυρισμένες περιοχές, με σκοπό να σχηματίσει μία πρώτη εικόνα της κατάστασης.

Κοζάνη

Να αποκατασταθεί το ταχύτερο δυνατό το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση της κατοικίας τους, που διακόπηκε λόγω υπέρογκων οφειλών στη ΔΕΗ, ζητούν τα δύο παιδιά που ζουν με τον παππού και τη γιαγιά τους -και χωρίς τους γονείς τους- στην Πτολεμαΐδα.

Πάτρα

Στα χέρια των Λιμενικών Αρχών, μετά από μεγάλη επιχείρηση, έπεσαν χθες τρεις Ουκρανοί διακινητές οι οποίοι προσπάθησαν να περάσουν παράνομα στην Ιταλία 69 πρόσφυγες από Ιράν, Ιράκ και Συρία. Ανάμεσά τους, 24 ανήλικα παιδιά και μια έγκυος γυναίκα.

Πύργος

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου νοσηλεύεται το βρέφος το οποίο γεννήθηκε λίγα λεπτά μετά την Ανάσταση στο Κέντρο Φιλοξενίας στη Μυρσίνη.

Λάρισα

Την έντονη αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας προκάλεσαν οι μαζικές διακοπές ρεύματος σε επιχειρήσεις κατά την περίοδο του Πάσχα. Για χαριστική βολή σε επιχειρήσεις που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους κάνει λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

Κομοτηνή

Για αθέμιτο ανταγωνισμό διαμαρτύρονται οι παράκτιοι αλιείς της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, καθώς οι τούρκοι συνάδελφοί τους χρησιμοποιούν επιθετικές πρακτικές για την αλιεία, μια και δεν τους δεσμεύει η κοινοτική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ισχύει και στοχεύει στη βιωσιμότητα της αλιείας.

Τρίπολη

Συνεδριάζει σήμερα το Συμβούλιο Περιφέρειας Πελοποννήσου με κύριο θέμα ημερήσιας διάταξης τις υποκλοπές στην Περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας.

Φλώρινα

Ξεκίνησε τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας ο Δήμος Φλώρινας, για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής και την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού.

Καρδίτσα

167.000 ευρώ περίπου θα δοθούν συνολικά στους Δήμους του νομού Καρδίτσας για την πυροπροστασία, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη.

Καβάλα

Μειωμένος ήταν ο τζίρος στην αγορά της Καβάλας κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας κατά 10% περίπου σε σχέση με πέρυσι.

Ρόδος

Φτωχότερη η πνευματική ζωή της Ρόδου με τον θάνατο του σκιτσογράφου Βαγγέλη Παυλίδη, που άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Κυριακής στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου νοσηλευόταν σε ηλικία 74 ετών.

Ηράκλειο

Πέντε μαθητές σχολείων του Ηρακλείου είναι ανάμεσα στους 51 μαθητές της Γ΄ Λυκείου από όλη τη χώρα που πρώτευσαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής. Η τελική φάση θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ