Τίτλοι Περιφέρειας 31-10-2016 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Καρδίτσα

Σεισμική δόνηση 3,1 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα νωρίς το πρωί στον Παλαμά Καρδίτσας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος ήταν στα 29 χιλιόμετρα, και έγινε αισθητός σε Καρδίτσα και Λάρισα.

Κοζάνη

Με σενάριο τον απεγκλωβισμό μαθητών σε σχολείο μετά από σεισμό, πραγματοποιήθηκε άσκηση Πολιτικής Προστασίας στο 2ο και 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης και, όπως ανέφερε ο εντεταλμένος σύμβουλος Ηλίας Κάτανας, είναι η πρώτη που γίνεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Σάμος

Ένταση με φόντο το προσφυγικό στη Σάμο, σε συγκέντρωση κίνησης πολιτών.

Χανιά

Σύσκεψη για τη διοργάνωση συλλαλητήριου ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα, πραγματοποιούν στα Χανιά οργανώσεις, συλλογικότητες και αντιπολεμικές επιτροπές, αύριο Τρίτη 1 Νοέμβρη στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο.

Βόλος

Στο νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, 36χρονος κυνηγός που τραυματίστηκε ελαφρά στον μηρό, από σφαίρα η οποία εξοστρακίστηκε κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριογούρουνου στον Αλμυρό. Διερευνώνται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα.

Πάτρα

Δρακόντεια μέτρα έχουν ληφθεί στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών για τη μεταγωγή του βαρυποινίτη Νίκου Παλαιοκώστα στο Πανεπιστημιακό Περιφερειακό Νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις ρουτίνας.

Καβάλα

Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου, με οδοντίατρο, παιδίατρο και γυναικολόγο σήμερα και αύριο σε Καβάλα, την Τετάρτη και την Πέμπτη σε Δράμα, για προληπτικές εξετάσεις σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ζάκυνθος

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όλα τα ελαιοτριβεία του νομού θα διενεργηθούν από το Τμήμα Εμπορίου για πρώτη φορά φέτος, προκειμένου ο έλεγχος να καθορίσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ζακυνθινού ελαιόλαδου.

Καλαμάτα

Από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ξεκίνησαν να πιστώνονται και στους λογαριασμούς των μεσσήνιων αγροτών τα χρήματα που αφορούν την πληρωμή της προκαταβολής του 70% της Βασικής Ενίσχυσης του 2016. Εκκαθάριση αναμένεται στο τέλος του χρόνου.

Κομοτηνή

Νέος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης εξελέγη, με τη δεύτερη ψηφοφορία, ο Χρήστος Μέτιος. Ο μέχρι πρόσφατα Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης επικράτησε του Κώστα Ζαγναφέρη με ψήφους 20-16 και ενώ είχαν αποχωρήσει οι υπόλοιποι υποψήφιοι.

Ικαρία

Τη δυσαρέσκεια και την ανησυχία του εκφράζει ο Δήμος Ικαρίας για τη διακοπή λειτουργίας της Τοπικής Αρχειακής Συλλογής του νησιού, από την 1η Σεπτεμβρίου 2016, λόγω μη στελέχωσης της υπηρεσίας με υπάλληλο, και ζητά από τους αρμόδιους του υπουργείου Παιδείας να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα του κλεισίματος αυτής της τόσο σημαντικής για το νησί υπηρεσίας.

Ορεστιάδα

Τον δρόμο για τη διεκδίκηση μεριδίου στην αξιοποίηση του ζεόλιθου της περιοχής Πετρωτών, ανοίγει στον δήμο Ορεστιάδας η έγκριση της τροποποίησης του καταστατικού της Αναπτυξιακής Εταιρείας βορείου Έβρου.

Πύργος

Ξεκίνησε σήμερα, και θα διαρκέσει ως την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, η 3η διανομή τροφίμων-προϊόντων, στον χώρο του Κοινωνικού παντοπωλείου Πύργου για τους ωφελούμενους του Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους απόρους», οι οποίοι δεν πρόλαβαν την τελευταία διανομή.

Κέρκυρα

Θα ζητήσει πίσω τα τουριστικά καταφύγια Μπενιτσών και Αλύπας το υπουργείο Τουρισμού, εάν μέχρι τέλος του έτους δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης και δεν έχουν εκπονηθεί οι κανονισμοί λειτουργίας, και τη διαχείρισή τους θα αναλάβει ο ΕΟΤ. Αυτό δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά κατά την επίσκεψη της στην Κέρκυρα.

Ρόδος

Η σύναψη τριμερούς Προγραμματικής Σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου συζητήθηκε στην συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού.

Ηράκλειο

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος για το ερευνητικό του έργο, επιστήμονας Νεκτάριος Ταβερναράκης εξελέγη χθες νέος πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, διαδεχόμενος τον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας Κώστα Φωτάκη.

Λάρισα

Eκδήλωση του «Κύκλου Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση» σήμερα το απόγευμα στη Λάρισα με ομιλητές τον πρώην υπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού «ΘΕΣγαλα» Θανάση Βακάλη και τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη.

Τρίπολη

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού που αρχίζει αύριο και θα ολοκληρωθεί στις 7 Νοεμβρίου, το παράρτημα Λακωνίας της Ελληνικής Εταιρίας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής Υγείας ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης σε όλο τον νομό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ