Τίτλοι Περιφέρειας 27-10-2016 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Πάτρα

Καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αναμένονται από σήμερα στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. 5 με 7 βαθμούς θα πέσει η θερμοκρασία αύριο, 28 Οκτωβρίου.

Ορεστιάδα

300% αύξηση του αριθμού περιστατικών πυρκαγιάς και 500% περισσότερες καμένες εκτάσεις, σε σχέση με το 2015, καταγράφει ο απολογισμός των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Έβρου για την αντιπυρική περίοδο του 2016. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η χρονιά ήταν ίσως η δυσκολότερη της τελευταίας δεκαετίας.

Χανιά

Δύο επεισόδια με αμερικανούς στρατιωτικούς του ελικοπτεροφόρου «Wasp», που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη βάση της Σούδας, καταγράφηκαν μετά από καταγγελίες πολιτών. Το «Wasp» έχει πλήρωμα 1000 ναυτικών και επίσης μεγάλο αριθμό πεζοναυτών.

Αιγαίο

Ο Συντονισμός Σωματείων και Συλλογικοτήτων μετά το επιτυχημένο αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό συλλαλητήριο διοργανώνει επετειακή εκδήλωση Μνήμης και Αγώνα, με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940, αύριο στις 7.30, στο δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης.

Σέρρες

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμένος θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις μνήμης για τον ήρωα λοχία Δημήτρη ΄Ιτσιο, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου.

Κέρκυρα

Πολύωρη συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο για τις κτιριακές υποδομές των σχολείων. Ελάχιστα κονδύλια για επισκευές, μεγάλες οι ανάγκες ιδιαίτερα των παλαιών κτιρίων. Παρόντες, οι εκπρόσωποι όλων των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας και πολλοί δημότες.

Πύργος

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να κλείσει το ΤΕΙ Πύργου, αλλά αντιθέτως να ενισχυθούν οι λειτουργίες του, έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, στη συνάντησή της με καθηγητές και σπουδαστές των τμημάτων του.

Φλώρινα

Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα έχουν ακόμα και αυτοί που χρωστάνε στον ΟΑΕΕ, σύμφωνα με απόφαση της διοίκησής του, όπως είπε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΕΒΕ, Σάββας Σαπαλίδης.

Καρδίτσα

«Η Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου δεν πρόκειται να κλείσει τις μισές μέρες του μήνα, θα λυθούν τα προβλήματα της έλλειψης γιατρών», ανέφερε στο δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο διοικητής του νοσοκομείου Βάιος Βαρελάς.

Κοζάνη

Η παράταση λειτουργίας των τεσσάρων μονάδων του ΑΗΣ Καρδιάς και των δύο του ΑΗΣ Αμυνταίου για 32.000 ώρες και όχι για 17.500 ώρες, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα για περαιτέρω επενδύσεις και η κατάργηση του τέλους που επιβαρύνει το λιγνίτη, σε αντιστοιχία με την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ηλεκτροπαραγωγή από φυσικό αέριο, συμφωνήθηκε σε συνάντηση τοπικών αρχών και φορέων με τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.

Λάρισα

Εντός του πρώτου 10ήμερου του Νοεμβρίου αναμένεται να επαναλειτουργήσει η δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο Λάρισας, η οποία θα περιλαμβάνει συνολικά 330 οικίσκους. Τις εγκαταστάσεις επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Κομοτηνή

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο ραδιομαραθώνιος Αλληλεγγύης και Αγάπης που διοργάνωσαν χθες όλα τα ραδιόφωνα της Ροδόπης.

Ρόδος

Έκκληση στις αρμόδιες υπηρεσίες και στις φιλοζωικές εταιρείες να βοηθήσουν ώστε να βρεθούν τροφές για τα ελάφια που λόγω των πυρκαγιών και της παρατεταμένης ανομβρίας τις αναζητούν στις καλλιέργειες, προκαλώντας τεράστιες ζημιές απευθύνουν οι γεωργοί της Απολακκιάς.

Βόλος

Σπίτι στο Αϊδίνι, στο οποίο κατοικούσε τετραμελής οικογένεια, κάηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σήμερα στις 4.40 τα ξημερώματα.

Ηράκλειο

Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων εκτός σχεδίου πόλης, εάν ο δήμος Ηρακλείου δεν παγώσει, εν αναμονή του νέου νομοσχέδιου της κυβέρνησης, τη διαδικασία βεβαίωσης στην εφορία των προστίμων για τα αυθαίρετα.

Τρίπολη

Ενόψει του εορτασμού της εθνικής επετείου του ΟΧΙ, λειτουργεί έκθεση με θέμα τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στο εσωτερικό ενός σπηλαίου, στον Αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης Αργολίδας. Ο επισκέπτης θα μπορέσει να δει σπάνια στοιχεία για την περίοδο 1940-1941.

Ιωάννινα

Παραμένει κορυφαίος τουριστικός προορισμός η Ήπειρος. Πληρότητες που ξεπερνούν το 90% σε καταλύματα των Ζαγοροχωριών, του Μετσόβου και των Τζουμέρκων το τριήμερο.

Καστοριά

Το πρώτο Φεστιβάλ Γούνας διοργανώνει στην Καστοριά από 3 έως 6 Νοεμβρίου, η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς, στοχεύοντας «στην καθιέρωση του θεσμού ως καταναλωτικού προορισμού για τους λάτρεις της γούνας και στην ενθάρρυνση των καταναλωτών».

Καβάλα

Πανελλήνια Φθινοπωρινή γιορτή Μανιταριών στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου Δράμας το προσεχές τριήμερο για τους λάτρεις των μανιταριών και της φύσης. Γιορτή κάστανου την Κυριακή, από τις 11 το πρωί, στο Παλαιοχώρι του δήμου Παγγαίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ