Τίτλοι Περιφέρειας 26-10-2016 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Χανιά

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε έξι αιτήσεις για την ακύρωση της μεταβίβασης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport. Οι προσφυγές είχαν υποβληθεί από την Ομοσπονδία των εργαζόμενων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, τους Δήμους Χανίων και Κέρκυρας, καθώς και τις περιφερειακές διοικήσεις της Κρήτης και των Ιονίων νήσων.

Αιγαίο

Επίσκεψη στον Άγιο Ευστράτιο θα πραγματοποιήσουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος την 28η Οκτωβρίου, και θα παραστούν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο που θα πραγματοποιηθούν στο ακριτικό νησί, ενώ θα επισκεφτούν και το Μουσείο Δημοκρατίας. Ορεστιάδα Τα προβλήματα ύδρευσης ταλανίζουν τους κατοίκους της Σαμοθράκης. Με έκτακτη ανακοίνωσή του ο Δήμος απευθύνει έκκληση σε όλους τους κατοίκους να περιορίσουν την κατανάλωση νερού στις άκρως απαραίτητες χρήσεις.

Ιωάννινα

Για δραματική υποστελέχωση σε μόνιμο ακαδημαϊκό προσωπικό κάνει λόγο η Διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου, η οποία μετά και την τελευταία κατανομή θέσεων, με επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό Παιδείας και τους βουλευτές της Ηπείρου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της.

Βόλος

Έπιασαν τόπο οι αντιδράσεις των κατοίκων της Αργαλαστής, και το καινούργιο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας θα παραμείνει, όπως τους διαβεβαίωσε ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Μάλιστα, θα ενισχυθεί με έναν επικουρικό οδηγό.

Καρδίτσα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Καρδίτσας και δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Ντελής, ο οποίος

υποστηρίζει ότι η Παθολογική κλινική τον Νοέμβριο θα εφημερεύει μόνο για τις 15 ημέρες του μήνα, καθώς δεν επαρκούν οι γιατροί.

Κέρκυρα

Νέο σωματείο ίδρυσαν οι κερκυραίοι που είχαν πρωτοστατήσει στη δημοσιοποίηση των προβλημάτων της παιδιατρικής κλινικής των νοσοκομείου με τη δημιουργία ανθρώπινης αλυσίδας γύρω από το ίδρυμα. Το σωματείο ονομάζεται «Για τα παιδιά μας» και πρόεδρος ανεδείχθη η Γενοβέφα Χειμαριού.

Πάτρα

Έφτασαν χθες στο Ρίο επιπλέον 100 Σύροι πρόσφυγες -υπό την καθοδήγηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ- οι οποίοι θα παραμείνουν στην πόλη μας μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης των εγγράφων τους και να αναχωρήσουν για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Σάμος

Ζητά την εφαρμογή των δεσμεύσεων και πάλι ο δήμαρχος Σάμου, αφού οι ροές αυξάνονται και οι αναχωρήσεις είναι μικρές.

Τρίπολη

Σε 37 τμήματα σχολείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα φιλοξενηθούν προσφυγόπουλα. Συγκεκριμένα, σε τρία σχολεία Αργολίδας, σε 7 σχολεία της Αρκαδίας, σε 8 σχολεία της Κορινθίας, σε 5 της Λακωνίας και σε 10 της Μεσσηνίας, σύμφωνα με δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Φλώρινα

Άμεση βοήθεια για τη βελτίωση των χώρων και των εγκαταστάσεων του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης, υποσχέθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος, κατά την επίσκεψή του στο κέντρο.

Καλαμάτα

Συνελήφθησαν σε Καλαμάτα και Μολάους Λακωνίας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 31 και 38 ετών, ως μέλη του κυκλώματος που εξαπατούσε τηλεφωνικά ηλικιωμένους αποσπώντας τους σημαντικά χρηματικά ποσά. Από τη Βουλγαρία τα τηλεφωνήματα και ο εγκέφαλος της σπείρας, λέει η αστυνομία.

Καβάλα

Για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στην ανατολική πλευρά της Καβάλας θα διατεθεί το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ που έλαβε η Δημοτική Κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου ως αποζημίωση για την απαλλοτρίωση δημοτικής έκτασης στο νέο λιμάνι.

Κοζάνη

Σε εξώσεις και αγωγές προς τους ενοικιαστές με μακροχρόνια χρέη προχωρά ο Δήμος Κοζάνης. Οι οφειλές, που αγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ, είναι δεκαετιών και παρά τις προσπάθειες είσπραξης καθώς και διευκολύνσεων από τη Δημοτική Αρχή, δεν κατέστη δυνατή η είσπραξη των ενοικίων.

Ικαρία

Η πρόταση της ΚΕΔΕ για την Μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητά ο δήμος Ικαρίας να συζητηθεί με σύγκληση Γενικής Συνέλευσης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βορείου Αιγαίου, επειδή, όπως τονίζει, «η σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση αφορά όλους τους κατοίκους των νησιών μας, αλλά και γιατί πρέπει οι αντιπρόσωποι των δήμων της περιφέρειας μας να συζητήσουν και να λάβουν συλλογικά τις αποφάσεις τους».

Καστοριά

Επίτιμος δημότης Καστοριάς θα ανακηρυχθεί στις 11 Νοεμβρίου, ανήμερα της επετείου απελευθέρωσης της πόλης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κομοτηνή

Συνεδρίαση με θέμα την πλήρωση της κενής θέσης του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, μετά τον αδόκητο θάνατο του Γιώργου Παυλίδη, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών και των Περιφερειακών Συμβούλων της «Περιφερειακής Αναγέννησης».

Λάρισα

Με χρυσά και αργυρά μετάλλια επέστρεψαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι δήμοι Φαρσάλων και Τεμπών από τη διοργάνωση «Best city awards». Για την ήπια κατοικία και το οικολογικό χωριό βραβεύτηκε η Περιφέρεια, για τις υποδομές στην πρόσβαση Ατόμων με Αναπηρία στις παραλίες ο δήμος Τεμπών, και για την ενεργειακή πιστοποίηση δημοτικών κτιρίων και τον πολιτισμό ο δήμος Φαρσάλων.

Ρόδος

Χρυσό βραβείο έλαβε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στα «Best City Awards» για την ψηφιακή καμπάνια τουριστικής προβολής που αφορά τα νησιά μας, αναδεικνύοντας εμπειρίες και εικόνες επισκεπτών μας, σε πάνω από 26 εκατομμύρια χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ηράκλειο

Στην Κρήτη βρίσκεται αποστολή 20 Κινέζων δημοσιογράφων-μπλόγκερς μαζί με εκπροσώπους δύο τηλεοπτικών δικτύων από την Καντόνα, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της χώρας μας στην Κίνα.

Σέρρες

Έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Σερρών, από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ