Τίτλοι Περιφέρειας 25-10-2016 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Ιωάννινα

Αίτηση εξαίρεσης της προέδρου του δικαστηρίου της πολύκροτης δίκης Γιακουμάκη κατέθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Αλέξης Κούγιας. Το δικαστήριο εξέτασε και απέρριψε το αίτημα, και η δίκη συνεχίζεται κανονικά με την εξέταση μαρτύρων.

Χανιά

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται το ΤΕΙ στα Χανιά, με αιχμή του δόρατος το στεγαστικό πρόβλημα. Η κατάληψη θα συνεχιστεί μέχρι και την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου. Σήμερα, αντιπροσωπεία των φοιτητών θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Σχολής, ενώ αύριο οι σπουδαστές θα δώσουν δυναμικό «παρών» στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Κομοτηνή

Τη δέσμευση της κυβέρνησης πως το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής δε θα συγχωνευθεί με το γειτονικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός στον Μητροπολίτη Παντελεήμονα και τον Δήμαρχο Κομοτηναίων, Γιώργο Πετρίδη.

Φλώρινα

Ψήφισμα κατά των πλειστηριασμών εξέδωσε το Δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας, εκφράζοντας συμπαράσταση σε κάθε δημότη που αντιμετωπίζει την εκποίηση της οικογενειακής στέγης και την πλήρη κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση.

Καβάλα

Φιλικός αγώνας μπάσκετ για τη στήριξη των απολυμένων στα Λιπάσματα θα διεξαχθεί αύριο στην Καβάλα. Το εισιτήριο κοστίζει 2 ευρώ.

Σάμος

Συνέλαβαν τους δύο Αφγανούς που δημιούργησαν μικρο-ένταση στο hot spot της Σάμου.

Πύργος

Την έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων για την υλοποίηση του έργου κατασκευής της οδού Πατρών-Πύργου-Τσακώνας, σηματοδότησε ευρεία σύσκεψη στον Πύργο, υπό τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, παρουσία βουλευτών, δημάρχων και άλλων φορέων της Ηλείας.

Πάτρα

Στη Ναύπακτο και το Μεσολόγγι θα βρεθεί αύριο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, προκειμένου να επισκεφθεί τα σημεία που υπέστησαν καταστροφές σε φυτική και ζωϊκή παραγωγή από την κακοκαιρία του περασμένου Σαββάτου.

Τρίπολη

Στην Πανελλαδική Σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής των 66 Μπλόκων που θα γίνει την Κυριακή στη Νίκαια Λάρισας, θα συμμετάσχει η νεοϊδρυθείσα Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου, η οποία στις 2 Νοεμβρίου θα διαμαρτυρηθεί στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη, ενώ, συγχρόνως, θα συμπαρασταθεί σε αγρότες που θα δικάζονται στο Πρωτοδικείο της Τρίπολης.

Καστοριά

Τουλάχιστον το 45 με 50% της παραγωγής φασολιού έχει χαθεί από τις τελευταίες βροχοπτώσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς, Δημήτρη Μόσχο.

Κέρκυρα

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων ΔΗ.ΜΟ.Π. «Νίκος Μώρος» διοργανώνει σήμερα, Τετάρτη, από τις 6.30 έως τις 9 το βράδυ, βιωματικό Εργαστήριο για γονείς με θέμα, «Βάζοντας Όρια», στο Κέντρο Πρόληψης, Βράιλα Αρμένη 6.

Ρόδος

Με τη συμμετοχή μαθητών από σχολεία της Ρόδου συνεχίζεται η εκδήλωση ευαισθητοποίησης που διοργάνωσαν το γραφείο εθελοντισμού του Δήμου με τον Σύλλογο Τυφλών και την «Παρέα εν Δράσει», στην οποία μετέχουν Έλληνες παραολυμπιονίκες.

Καρδίτσα

Την οργανωμένη αντίδραση των κατοίκων, των συλλόγων και των μαζικών φορέων προκειμένου να αναστείλουν την κατασκευή του επικείμενου δικτύου αιολικού πάρκου που προβλέπεται να γίνει στις κορυφές των Αγράφων, διεκδικεί ο δημοτικός σύμβουλος Λίμνης Πλαστήρα Βασίλης Ελευθερίου, ο οποίος παράλληλα καλεί τους πολίτες να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να καταψηφιστεί το εν λόγω θέμα.

Ικαρία

Τη συνδρομή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου ζητά και εγγράφως ο δήμος Ικαρίας, με θέμα την αναβάθμιση του Δασονομείου του νησιού που βρίσκεται στον Άγιο Κήρυκο με την αποστολή επιπλέον προσωπικού, και τη δημιουργία Δασονομείου στη Δημοτική Ενότητα των Ραχών.

Ζάκυνθος

Την ενδιάμεση λύση που επικαλείται η δημοτική αρχή στη διαχείριση των σκουπιδιών δεν επιτρέπει η περιβαλλοντική μελέτη να υλοποιηθεί στην περιοχή του «ΛΙΒΑ», δήλωσε στην ΕΡΤ Ζακύνθου ο Νίκος Ζαράνης, μηχανολόγος μηχανικός, εκπροσωπώντας τον δημοτικό συνδυασμό «Ζακυνθινή Αναγέννηση».

Λάρισα

Κονδύλια 88,3 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν στη Θεσσαλία από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τις Υποδομές και το Περιβάλλον, προκειμένου να υλοποιηθούν έργα όπως ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας-Ε65 και η ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας-Βόλου.

Ηράκλειο

Χρυσό βραβείο απέσπασε ο δήμος Ηρακλείου στην κατηγορία Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, στα Best City Awards, για το ασύρματο δίκτυο της πόλης.

Αιγαίο

Την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης προκειμένου να ξεκινήσουν οι μελέτες και τα έργα αποκατάστασης και αναστήλωσης του ιστορικού ξενοδοχείου «Σάρλιτζα», των οθωμανικών λουτρών και του περιβάλλοντος χώρου στη Λέσβο αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου.

Βόλος

Καλλιέργεια-«χρυσάφι» στη θεσσαλική γη αποτελεί το ιπποφαές, με πολύ καλές προοπτικές απόδοσης εισοδήματος για τους αγρότες, όπως αναφέρθηκε σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο.

Καλαμάτα

Με αντικρουόμενες απόψεις και εκτενείς συζητήσεις για το μέλλον δύο σημαντικών πολιτιστικών θεσμών της Καλαμάτας, του «Φεστιβάλ Χορού» και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου, κύλησε η χθεσινή συνεδρίαση της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου.

Κοζάνη

Στις 4 Νοεμβρίου, την ημέρα απελευθέρωσης της Σιάτιστας, θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια του ιστορικού αρχοντικού της Πούλκως στην πόλη της Σιάτιστας, το οποίο άρχισε να χτίζεται το 1752, βρίσκεται στην συνοικία της Γεράνειας και αποτελεί «στολίδι» για την ευρύτερη περιοχή.

Σέρρες

Τα «Δημήτρια 2016» διοργανώνει σήμερα και αύριο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ